Volledig scherm
Oussama Bouyaghlafen (rechts) in duel met FC Emmen-speler Gersom Klok. © Cor Lasker

Strafschoppen bepalen beeld bij FC Emmen – FC Den Bosch: 2-2

FC Emmen – FC Den Bosch (2-2) was vrijdagavond de wedstrijd van de wel en niet gegeven strafschoppen. Acht minuten na rust kwam FC Den Bosch op 1-2 na een penalty waar geen enkele discussie over bestond.

Jonas Heymans werd in de zestien onderuit gelopen door Glenn Bijl en Niek Vossebelt schoot de ploeg van trainer Wil Boessen vanaf elf meter voor de tweede keer deze avond op voorsprong.

Zeventien minuten later ging Danny Verbeek neer nadat het er toch wel erg veel op leek dat hij vanachter werd aangetikt door Bijl. Verbeek schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Kooij wilde van geen tweede Bossche pingel weten.

Acht minuten later legde Kooij de bal aan de overkant wel op de stip, toen Cas Peters naar de grond ging in een duel met Jens van Son. Deze keer zag het er naar uit dat er niet veel aan de hand was,  Luuk Brouwers protesteerde ook luid toen Kooij floot en kreeg daar geel voor. Peters zelf voltrok het vonnis en bepaalde daarmee de eindstand op 2-2.

Leijten

FC Den Bosch was aan de wedstrijd begonnen met Nick Leijten in de goal, omdat eerste doelman Kees Heemskerk te veel last had van zijn knie. In de achterhoede ontbrak de zieke Sam Kersten. Jens van Son was daarom een linie terug geschoven door Boessen, waardoor er op het middenveld een plek vrij kwam voor Luuk Brouwers.

In de aanval kreeg Danny Verbeek als rechtsbuiten de voorkeur boven Sven Blummel. Na een een eerste halfuur waarin de beste mogelijkheden voor FC Emmen waren, kwam FC Den Bosch in de 31ste minuut op voorsprong. Bart Biemans stuurde Muhammed Mert weg. Emmen-doelman Dennis Telgenkamp leek op tijd uit zijn doel te komen, maar hij miste de bal en Mert. Voor de Bossche nummer tien was het toen een koud kunstje om de bal in het doel te lopen.

Lang kon FC Den Bosch niet genieten van zijn voorsprong. In de 35ste minuut kwam FC Emmen op 1-1. Glenn Bijl zette vanaf de rechterkant voor, Nick Bakker kopt de bal voor het doel en Cas Peters schoot van dichtbij raak.

Daar bleef het voor rust bij, waarna de door de strafschoppen bepaalde tweede helft volgde en beide ploegen genoegen moesten nemen met 2-2.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement