Volledig scherm
FC Den Bosch-linksback Jonas Heymans probeert Lion Kaak van De Graafschap te passeren. © Joep Leenen/Pro Shots

Stunt FC Den Bosch tegen De Graafschap

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft vrijdagavond een verrassende overwinning behaald op De Graafschap, dat geldt als een van de favorieten voor het kampioenschap in de eerste divisie. De na rust sterk spelende ploeg van Wiljan Vloet won in de eigen Vliert met 2-1.

De winnende goal werd gemaakt door Arda Havar op aangeven van Jonas Heymans. FC Den Bosch bekroonde daarmee een overwicht in de tweede helft.

De Graafschap was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Na een kwartier kwamen de Superboeren op 0-1 toen Dean Koolhof de buitenspelval van FC Den Bosch omzeilde en alleen voor Kees Heemskerk raak schoot.

Ondanks het overwicht breidde De Graafschap de voorsprong daarna niet uit. Negen minuten voor rust kwam FC Den Bosch op gelijke hoogte. Graafschap-verdediger Nathaniel Will maakte hands in de zestien en oogste daarmee een gele kaart en een penalty voor Den Bosch. Die werd binnengeschoten door Romero Regales, die maandag tegen Jong PSV ook al trefzeker was vanaf elf meter.

Na rust domineerde Den Bosch dat nochtans verzwakt aan de wedstrijd begonnen was door het ontbreken van de geblesseerden Niek Vossebelt en Alessio Carlone en de geschorste Jeremy Fernandes.

FC Den Bosch - De Graafschap 2-1 (1-1). 15. Koolhof 0-1, 36, Regales 1-1 (strafschop), 62. Havar 2-1.

Opstelling FC Den Bosch: Heemskerk; Maatsen, Biemans, Santermans, Heymans; Azizov (46. Robinson), Brouwers (76. Haddouchi), Beltrame; Havar, Regales, Bilate.