Volledig scherm
Edwin van de Graaf staakt de wedstrijd na een derde vuurwerkincident op het kunstgrasveld © BSR Agency

Supporters TOP Oss gooien tot vier keer toe vuurwerk op het veld bij FC Den Bosch

UPDATEDe wedstrijd tussen FC Den Bosch en TOP Oss is vrijdagavond elf minuten voor het einde van de wedstrijd tijdelijk gestaakt nadat er tot drie keer toe vanuit het Osse vak vuurwerk op het veld werd gegooid.

De eerste twee keer lag de wedstrijd heel even stil, bij de derde keer ging scheidsrechter Van de Graaf met de spelers van beide teams naar binnen. Op het moment dat in het stadion doorsijpelde dat het bedoeling was om de wedstrijd nog diezelfde avond te hervatten, werd er voor de vierde keer vuurwerk op het toen lege veld gegooid.

FC Den Bosch leidde op het moment van het tijdelijk staken met 3-0 tegen tien spelers van TOP Oss waar Olivier Rommens rood had gekregen. Voor FC Den Bosch scoorde Leo Väisänen twee keer en Paco van Moorsel eenmaal. Nadat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid waarschuwde de Bossche stadionspeaker Hans van den Heuvel de Osse aanhang dat het bezoekende vak ontruimd zou worden, als dit zich nog een keer zou herhalen. Zijn oproep bleek even later een averechts effect te hebben.

Na een oproep van directeur Peter Bijvelds van TOP Oss, werd het duel uiteindelijk weer hervat en uitgespeeld. In de allerlaatste minuut bepaalde Alexander Laukart de eindstand op 4-0 voor FC Den Bosch.