Volledig scherm
Het vertrouwen op de goede afloop is groot onder de supporters van FC Den Bosch. Paul van Boxtel(54) wordt op het buitenterras van café 't Zonneke geflankeerd door zijn zonen Lars(21) en Rob(22) © Chris Korsten

Supporters van FC Den Bosch: ‘Zou mooi zijn als we de finale halen’

DEN BOSCH - Vanavond is het erop of eronder voor FC Den Bosch. Na de 2-2 in de Adelaarshorst hebben de Bosschenaren nu in eigen huis dé kans om ten koste van Go Ahead Eagles de finale van de play-offs te bereiken. "Wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor", roept Paul van Boxtel, al bijna een kwart eeuw supporter van de plaatselijke FC.

Het begint langzaam maar zeker gezellig druk te worden in 't Zonneke in Hintham, een van de stamcafés van de supporters van FC Den Bosch.

Van het gezicht van café-eigenaar Wim Viguurs is een bepaalde spanning af te lezen, maar het is een positieve gezonde spanning. "Wat zou het toch mooi zijn als we de finale halen. Let op: na afloop van de wedstrijd gaat hier het dak eraf!", verzekert Viguurs. "Ik verwacht dat een flink aantal voetballiefhebbers bij ons komt kijken, want het stadion is stijf uitverkocht. Speciaal voor hen hebben we een groot scherm neergezet."

‘Varkentje wassen’

Terwijl DJ Davy de sfeer verder op gang brengt, geniet Paul van Boxtel samen met zijn zonen Lars en Rob op het buitenterras van de zon. "Dit varkentje gaan we effe wassen. Den Bosch speelt thuis, dus het moet lukken Go Ahead een kopje kleiner te maken. Een uitslag van 0-0 of 1-1 is natuurlijk ook genoeg, maar winnen is vele malen beter. Overigens, een hele geruststelling dat Wouter van der Steen in de goal staat. Wat een keeper! Hij kan het team op sleeptouw nemen als het moet", benadrukt Van Boxtel. "Ik ben een grote fan van Wouter. Degene die mijn hart nog méér heeft veroverd, is Jort van der Sande. Een knokkertje eerste klas, iemand die perfect past bij deze club. Niet lullen maar poetsen! Begonnen als derde spits, en inmiddels uitgegroeid tot vaste waarde voor het elftal. Onze nieuwe Ralf Seuntjes, zou ik bijna willen zeggen!”