Lege tribunes in De Vliert en de andere Nederlandse stadions? Het kan zomaar het beeld van komend voetbalseizoen zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Lege tribunes in De Vliert en de andere Nederlandse stadions? Het kan zomaar het beeld van komend voetbalseizoen zijn. © BSR Agency

Supportersclub FC Den Bosch: ‘Geen publiek? Dan maar een livestream voor elke seizoenkaarthouder’

Misschien wel een jaar of nog langer zonder publiek in de voetbalstadions? Ook voorzitter Peter van Ieperen van de Supportersclub FC Den Bosch schrok van de inhoud de brief die minister Hugo de Jonge donderdag aan de Tweede Kamer stuurde. 

,,Voor ons als supporters is het natuurlijk  vervelend, maar ik begrijp het wel. Uit het oogpunt van veiligheid en gezondheid kun je wellicht ook in september nog niet in een vol stadion gaan voetballen. Stel dat er straks weer 50.000 mensen in de Arena zouden zitten, dan vraag je om een volgende coronapiek. Voor een club als FC Den Bosch is het wel heel lastig, want daar ging het financieel al niet goed. En ik hoor nu wel allerlei mensen roepen dat ze sowieso een seizoenkaart zullen nemen, maar ik moet nog zien of dat echt gaat gebeuren. En dan nog, 1000 keer 150 euro zou niet heel veel zoden aan de dijk zetten voor FC Den Bosch."