Volledig scherm
Sven Blummel, hier in actie in de oefenwedstrijd bij OJC Rosmalen van afgelopen zomer, staat vrijdag nog niet in de basis bij FC Den Bosch. © Marc Bolsius

Sven Blummel nog niet aan de aftrap bij FC Den Bosch in duel met FC Twente

FC Den Bosch begint vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Twente zonder Sven Blummel. De vleugelaanvaller heeft nog te veel last van de kuitblessure die hij opliep op de training van afgelopen zaterdag.

Vrijdag overdag wordt bekeken of Blummel wel al plaats kan nemen op de reservebank. De 22-jarige Schijndelnaar miste maandag ook al de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd bij zijn oude club Jong PSV.

Op het middenveld keert Danny Verbeek terug in de ploeg. De aanvoerder was tegen Jong PSV nog geschorst.

4-4-2

Trainer Wil Boessen wilde gisteren nog niet zeggen hoe hij het gemis van Blummel op gaat vangen. Wellicht kiest hij voor een 4-4-2-formatie met Oussama Bouyaghlafen en Jordy van der Winden aan de buitenkanten.

Het duel tussen nummer vier FC Den Bosch en nummer drie FC Twente mag als een heuse topper beschouwd worden in de Keuken Kampioen Divisie. ,,Mooi dat we dat hier mee mogen maken”, glundert Boessen.

M-Side

Het is tevens de wedstrijd waarin de oosttribune van stadion De Vliert weer in gebruik genomen wordt, waardoor de harde kern van de FC Den Bosch-aanhang terug verhuist naar de vertrouwde M-Side. ,,Het is goed dat die tribune weer gebruikt mag worden, maar persoonlijk vind ik het wel jammer dat de harde kern nu niet meer achter de goal zit. Voor mijn spelers was het altijd heerlijk om daarheen te voetballen”, aldus Boessen.

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Romat, Kersten, Velkov, Khammas; Bouyaghlafen, Holla, Verbeek, Van der Winden; Beltrame, Sappinen.