Volledig scherm
Bert Ruijsch was in het verleden onder meer hoofdtrainer van Gemert. © Kees Martens

Technisch manager Bert Ruijsch verlengt verblijf bij FC Den Bosch

Bert Ruijsch heeft zijn aflopende contract bij FC Den Bosch met een seizoen verlengd. Ruijsch is sinds vorig jaar in dienst als manager Voetbalzaken bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie.

Ruijsch krijgt er wel extra technische beleidstaken en verantwoordelijkheden bij, zo laat FC Den Bosch weten. Verder krijgt hij van de club de opdracht mee om met de met de beschikbare financiële middelen voor het eerste elftal  zo goed mogelijke resultaten te boeken en zijn blik te richten op de identiteit van de club op de lange termijn.

Gösgens

,,Met Bert hebben we de benodigde expertise in huis om het takenpakket dat hoort bij de functie manager Voetbalzaken goed in te vullen", zegt portefeuillehouder technische zaken Jan Gösgens van de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch. 

,,Afgelopen seizoen heeft Bert deze functie al naar tevredenheid vervuld en met deze contractverlenging verwachten we nog meer slagkracht te krijgen voor de sportieve koers van de club. Die koers is tweeledig: een volwaardige A-selectie op de been brengen en, in samenspraak met het hoofd Opleidingen Mark Lakwijk en mijzelf, nog meer aandacht voor opleiden”, aldus Gösgens.

Ruijsch

,,Mijn kerntaak is en blijft de aan- en verkoop en huur- en verhuur van contractspelers", zegt Ruijsch zelf. ,,Het hele technische kader stuurt op resultaten en houdt gelijktijdig oog voor de mens achter de voetballer. Dat evenwicht vinden wij heel belangrijk binnen FC Den Bosch en dat proces ga ik mede bewaken.”

,,Het allerliefste leiden we bij FC Den Bosch onze eigen talenten op. Talenten ontdekken en ontwikkelen, dat is waar wij goed in zijn en waar we nog beter in willen worden. Ik ben een schakel tussen de opleiding en A-selectie, maar bijvoorbeeld ook tussen de hoofdtrainer en staf en het bestuur. Daarnaast houd ik me bezig met het samenstellen van de selectie. Het kapitaal moet op het veld staan en dat willen we bereiken met een uitgeblanceerde selectie. Dat is maatwerk en dat doe ik niet alleen. Voordat transfers op mijn bordje komen, is er al veel voorwerk verricht. Wat we niet in huis hebben, halen we van buiten. Heel gericht en bij voorkeur uit de Nederlandse markt", aldus Ruijsch.