Volledig scherm
FC Den Bosch-voorzitter Jan-Hein Schouten, hier op een winters archiefbeeld, in stadion De Vliert. © copyright Marc Bolsius

Tekort FC Den Bosch is nog drieënhalve ton

Het gat op de begroting van FC Den Bosch bedraagt nog 350.000 euro. Dat maakte voorzitter Jan-Hein Schouten van de raad van commissarissen zaterdagmiddag bekend op de open dag van de voetbalclub.

Schouten ging in stadion De Vliert in gesprek met verontruste supporters van FC Den Bosch. De voorzitter vertelde hen dat het dichten van het financiële gat nu alle prioriteit heeft bij de voetbalclub. FC Den Bosch moet uiterlijk op 26 augustus een sluitende begroting indienen bij de KNVB om de licentie betaald voetbal veilig te stellen.

Velkov en Väisänen

Schouten zei dat er twee mogelijkheden zijn om het gat te dichten: door de verdedigers Stefan Velkov en Leo Väisänen te verkopen of door een financiële partner bereid te vinden bij te springen.

Na het onderhoud met de supporters verklaarde Schouten aan Brabants Dagblad dat hij druk bezig met de tweede optie om zo te zorgen dat Velkov en Väisänen toch nog voor de club behouden blijven.

Verkoop van het tweetal zou de toch al magere selectie van FC Den Bosch nog verder uithollen. Eventuele versterkingen zijn wellicht pas weer aan de orde na 26 augustus, als de gesloten begroting bij de KNVB is ingediend. FC Den Bosch heeft dan nog tot het sluiten van het transfermarkt op 31 augustus om nieuwe spelers te halen. Tenzij er in de tussentijd al financiële partners opstaan die eventuele versterkingen zouden willen betalen.

1,6 miljoen

Aanvankelijk bedroeg het tekort waar FC Den Bosch deze zomer mee kampte 1,6 miljoen euro, zo zei Schouten tegen de supporters. Maar door intern te bezuinigen, door niet verder te gaan met de vele huurlingen uit de selectie van vorig seizoen en door de verkoop van Sam Kersten en Sven Blummel is dat inmiddels fors teruggebracht.

Ondanks de uitgeklede selectie zei Schouten tevreden te zijn over het spel van FC Den Bosch dat hij had gezien in de laatste oefenwedstrijd tegen Excelsior (4-1-winst) en in de tweede helft van de competitieopening bij Jong PSV (2-2). ,,Alleen in de thuiswedstrijd van vrijdag (0-1-verlies tegen Telstar, red.) was het slecht”, aldus de voorzitter.