Volledig scherm
Leo Väisänen (links) beklaagde zich dinsdagavond meteen bij scheidsrechter Martin Perez over zijn rode kaart. De Fin wordt nu alsnog in het gelijk gesteld. © BSR Agency

Toch geen schorsing voor FC Den Bosch-verdediger Leo Väisänen, rode kaart geseponeerd

De rode kaart die FC Den Bosch-verdediger Leo Väisänen dinsdag kreeg in het verloren bekerduel met IJsselmeervogels (3-0) is geseponeerd. Dat betekent dat de Fin geen schorsing krijgt en dat hij vrijdagavond gewoon mee kan doen in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

Eerder had FC Den Bosch nog een schikkingsvoorstel gekregen van de tuchtcommissie van de KNVB van een wedstrijd schorsing voor Väisänen. De club liet meteen weten daar niet mee akkoord te gaan en kondigde een beroep aan. Dat zou donderdagavond plaatsvinden in Zeist.

Op basis van de binnengekomen verklaringen van beide partijen besloot de beroepscommissie donderdagmiddag echter al om de zaak te seponeren. De zitting van donderdagavond is daarmee van de baan. 

Tv-beelden

Op de tv-beelden van de bekerwedstrijd was al duidelijk te zien dat Väisänen amper iets deed in duel met IJsselmeervogels-spits Danny van den Meiracker. Ook de Spakenburgse aanvaller zelf verklaarde naderhand voor de camera van Fox Sports dat hij vond dat er weinig aan de hand was. 

Desondanks floot scheidsrechter Martin Pérez voor een penalty, waaruit de 1-0 viel, en trok hij een rode kaart voor Väisänen. FC Den Bosch-trainer Erik van der Ven liet nog diezelfde avond weten dat FC Den Bosch niet akkoord zou gaan met een schorsing voor Väisänen.