Volledig scherm
Sam Kersten. © BSR/SOCCRATES

Transfer van FC Den Bosch-verdediger Sam Kersten naar PEC Zwolle gaat tóch door

Sam Kersten maakt alsnog de overstap van FC Den Bosch naar PEC Zwolle. De 21-jarige centrumverdediger wordt op dit moment medisch gekeurd en gaat voor twee jaar tekenen bij de eredivisionist, plus een optie voor een extra seizoen.

PEC was zelf al geruime tijd rond met Kersten en dacht ook met eerstedivisionist een akkoord te hebben over de overstap van de verdediger. Daar stak Kakhi Jordania, die al maanden de aandelen van FC Den Bosch in handen probeert te krijgen en sinds vorig seizoen als extern financier fungeert, in eerste instantie een stokje voor. Begin deze week kwamen beide clubs toch nog tot een deal, waardoor Kersten zich spoedig meldt op het trainingskamp in Epe en zich voor twee seizoenen (met optie voor een derde jaar) aan PEC zal verbinden. Kersten was de voorbije seizoen onbetwiste basisspeler bij FC Den Bosch. PEC ziet de mandekker als opvolger van de naar Liverpool vertrokken Sepp van den Berg. 

Geweldige stap

Bert Ruijsch, manager voetbalzaken van FC Den Bosch: ,,Dit is een geweldige stap voor Sam en ik twijfel er niet aan dat hij het heel goed gaat doen bij PEC. Het liefste wil je spelers van het kaliber Sam zo lang mogelijk bij de club houden, maar we weten ook dat dit de logische weg is. Wij leiden, zoals vrijwel elke Nederlandse club, spelers op. In de eerste plaats voor onze eigen A-selectie en als ze zich door ontwikkelen voor een volgende stap. Wij wensen Sam veel succes bij PEC Zwolle en in zijn verder carrière.”