Volledig scherm
© BSR Agency

Trotman redt een punt voor FC Den Bosch in Volendam

FC Den Bosch heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Met zijn eerste competitietreffer maakte de bekritiseerde spits Ryan Trotman diep in de tweede helft een 1-0-achterstand ongedaan.

Bekijk hier de samenvatting van het duel FC Volendam-FC Den Bosch.

FC Den Bosch moest het in Volendam stellen zonder centrumverdediger Leo Väisänen, die ontbrak vanwege interlandverplichtinen bij het Finse elftal. Trainer Erik van der Ven loste het gemis van Väisänen op door Mats Deijl door te schuiven naar het centrum van de defensie en Kevin Felida als rechtback te posteren. Luuk Brouwers, Paco van Moorsel en Alexander Laukart vormden het driemansmiddenveld en Danny Verbeek, Ryan Trotman en Abdulsamed Abdullahi stonden in de voorste linie.

De eerste helf leverde nauwelijks kansen op. Toch kwam FC Volendam in de 25ste minuut op 1-0 toen Nick Runderkamp een hoekschop binnen werkte. FC Den Bosch stelde daar heel weinig tegenover. De beste kans ontstond nog toen Volendam-doelman Nordin Bakker een uitbraak van Trotman onderschepte en de bal in de voeten van Laukart schoof. De Duitse Bosschenaar mikte van verre afstand echter naast.

Ook in de tweede helft kon FC Den Bosch lange tijd geen vuist maken. Tot dat moment in de 72ste minuut. Verbeek zette voor en Trotman prikte de bal binnen. Eindelijk had de aanvaller zijn eerste competitiegoal te pakken en bovendien bracht hij FC Den Bosch daarmee naast Volendam. In de slotfase waren er voor beide teams nog kansen op de winnende treffer, maar die leverden niets meer op.

Bij FC Den Bosch maakt Oussama Bouyaghlafen diep in de tweede helft zijn rentree na langdurig blessureleed toen hij voor Abdullahi in de ploeg kwam. Elf minuten voor tijd bracht Van der Ven ook Ruben Rodrigues nog in het elftal voor Van Moorsel. Het bleef echter bij 1-1.

FC Volendam – FC Den Bosch 1-1 (1-0). 25. Runderkamp 1-0, 72. Trotman 1-1.

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen; Felida, Deijl, Velkov, Dkidak; Brouwers, Van Moorsel (79. Rodrigues), Laukart; Verbeek, Trotman, Abdullahi (69. Bouyaghlafen).