Volledig scherm
Koos van Prooijen (links) en neef Wim van Veghel leveren hun seizoenskaart in bij FC Den Bosch. © Sandra Peerenboom

Trouwe FC Den Bosch-fans leveren na 40 jaar seizoenskaart in: 'Ze schuppen ons d'r uit'

DEN BOSCH - Veertig jaar lang waren ze bij iedere thuiswedstrijd van FC Den Bosch te vinden. Tot vandaag. Drie trouwe fans weigeren een overplaatsing naar een ander vak en leverden woensdagmiddag hun seizoenskaart in. ,,Ze schuppen ons d'r uit."

Het was geen licht besluit voor de mannen. Koos van Prooijen (80), neef Wim van Veghel (66) en zoon Marko (52) zijn fans in hart en nieren, vertellen ze aan de voet van De Vliert. Het stadion was het tweede thuis van de ras-Bosschenaren, de wedstrijden hun gezamenlijke verzetje. Veertig jaar lang leefden ze vanuit vak M mee, met elke nederlaag en hoogtijdag.

Quote

Ik durf mijn kleinkinde­ren op deze manier niet meer mee te nemen.

FC Den Bosch-fan Wim van Veghel

Het was dan ook met pijn in het hart dat zij woensdagmiddag hun seizoenskaart aan de balie inleverden. Reden is het besluit van het bestuur van FC Den Bosch om de seizoenkaarthouders van de M-side - waar ook de meest harde kern van supporters zit - vanaf de hoofdtribune te verplaatsen naar de zuidtribune. Vlam in de pan na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard in december was daarvoor de aanleiding. Boze fans uit het M-vak liepen het veld op en vernielden reclameborden.

Onveilig
Door de ruim 550 seizoenkaarthouders van de hoofdtribune op de zuidtribune samen te voegen, moet de veiligheid 'beter beheersbaar' worden. Een onwenselijke maatregel, vinden de meeste fans. ,,Nu is de M-side nog verdeeld over twee vakken, zo komen de gewone fans naast de raddraaiers te zitten", zegt Van Veghel. Dat willen de drie supporters koste wat het kost niet hebben. ,,Er wordt constant gereld en gescholden. Het voelt gewoon onveilig. Ik durf mijn kleinkinderen op deze manier niet meer mee te nemen.

Lees verder onder de video

En dus zag het drietal geen andere oplossing dan afscheid te nemen van hun geliefde club. De versgeperste seizoenskaarten die deze week met de post kwamen, gaven ze af bij de balie aan algemeen directeur Paul van der Kraan. Die weigerde bruusk met de mannen in gesprek te gaan. ,,We werken absoluut niet mee aan dit mediacircus van meneer Van Prooijen", aldus Van der Kraan. 

,,Heel jammer, maar we leggen ons erbij neer", zegt Van Prooijen even later geëmotioneerd buiten het stadion. ,,Na zo veel jaar worden we nu op deze manier afgeserveerd. Ze schuppen ons d'r uit. Dat doet ontzettend pijn."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement