Volledig scherm
Ryan Mmaee in actie in zijn tijd bij Waasland-Beveren. © BELGA

Twee aanvallers op proef bij FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft vanaf vandaag de aanvallers Ryan Mmaee (21) en Daudè van der Kust (20) op proef. Het is de bedoeling dat beide spelers meetrainen tot donderdag, waarna besloten wordt of ze een contract aangeboden krijgen.

Mmaee is een centrumspits die afkomstig is uit de jeugd van Standard Luik. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij Aarhus in Denemarken. De Belgische speler, met een Kameroense vader en een Marokkaanse moeder, speelde eerder ook voor Waasland-Beveren en de jeugd van AA Gent. Hij heeft 23 optredens en 1 goal in de Belgische Jupiler Pro League achter zijn naam. Mmaee is een jongere broer van verdediger Samy Mmaee, die bij Sint-Truiden speelt en eerder op huurbasis uitkwam voor MVV.

Van der Kust is een rechtsbuiten die in de jeugd van Sparta, Feyenoord, Alexandria, ADO en Villareal speelde. Afgelopen seizoen kwam hij nog uit voor Jong Feyenoord.

Begroting

Tijdens de eerste twee competitiewedstrijden bleek dat FC Den Bosch zeker in aanvallend opzicht nog behoefte heeft aan versterking. Volgens manager Voetbalzaken Bert Ruijsch is er na de verkoop van Sven Blummel (aan het Deense Fremad Amager) nog ruimte op de begroting om een aanvaller aan te trekken.

Voorzitter Jan-Hein Schouten liet zaterdag weten dat FC Den Bosch nog deze week een gat van drie en halve ton op diezelfde begroting moet dichten. Dat zou kunnen door spelers te verkopen of met de hulp van financiële partners, zei hij toen. Op dezelfde manier zou er ook ruimte gevonden kunnen worden om Mmaee en/of Van der Kust vast te leggen.