Volledig scherm
Vorige maand telde de selectie van FC Den Bosch nog zestien spelers. Inmiddels zijn er zeven man en een testspeler bijgekomen. © Stanley Gontha

Twee Argentijnse huurlingen voor FC Den Bosch: Julian Marchioni en Nicolas Romat

Het stikte van de nieuwe gezichten dinsdagochtend in stadion De Vliert. Naast doelman Wouter van der Steen en Juventus-huurling Stefano Beltrame liep ook het Argentijnse duo Julian Marchioni (25) en Nicolas Romat (30) er voor het eerst rond.

Het duo wordt komend seizoen door FC Den Bosch gehuurd van respectievelijk Estudiantes en Huracan, twee clubs uit de Argentijnse Primera Division.

Duveltje uit doosje
De komst van Marchioni, een defensieve middenvelder, was al eerder uitgelekt. Rechtsback Romat verscheen dinsdag als een duveltje uit een doosje in De Vliert.

,,Maar ik ben wel blij met beide spelers", zei trainer Wil Boessen. ,,Ze hebben veel ervaring en waren het in de Argentijnse competitie gewend om te spelen in stadions met veel publiek."

Testspeler Emir Bijelic
Het duo trainde dinsdag nog niet met de groep mee. Van der Steen en Beltrame stonden al wel op het trainingsveld. Daar liep ook de Bosnische testspeler Emir Bijelic (20) rond. De middenvelder, die vorig seizoen nog onder contract stond bij het Franse FC Metz, blijft deze hele week nog op proef bij FC Den Bosch. 

In tegenstelling tot de twee Argentijnen, die via het netwerk van clubeigenaar Kakhi Jordania en toekomstig technisch directeur Anton Evmenov bij FC Den Bosch beland zijn, komt Bijelic van het verlanglijstje van trainer Wil Boessen en manager Voetbalzaken Bert Ruijsch. ,,Ik kende hem omdat hij eerder op proef was in Engeland en bij MVV. Eens kijken of hij ons weet te overtuigen", aldus Boessen.

Kaars en Azizov mogen weg
Met zeven nieuwkomers en een testspeler bestaat de groep van trainer Wil Boessen plotseling uit 24 man. Een luxe vergeleken met een dikke week geleden toen er nog maar 16 spelers waren.

Naar verluidt hebben Dennis Kaars en Zija Azizov inmiddels te horen gekregen dat ze weg mogen bij FC Den Bosch, maar dat wil nog niemand bevestigen bij de club.