Volledig scherm
Hawbir Moustafa (MVV) in duel met FC Den Bosch-speler Jeremy Fernandes. © Pro Shots

Van der Sande beëindigt doelpuntendroogte en kopt FC Den Bosch voorbij MVV

Door twee rake kopballen van Jort van der Sande won FC Den Bosch vrijdagavond op eigen veld met 2-1 van MVV. Het waren de eerste treffers voor de spits sinds 1 december toen hij bij de 3-0-zege op Go Ahead Eagles eveneens twee keer trefzeker was.

FC Den Bosch dankt de overwinning vooral aan een sterk gespeelde eerste helft, waarin de ploeg beide goals maakte. Na rust drong MVV nog fel aan, maar de bezoekers kwam niet verder dan een doelpunt van Jonathan Okita in de 77ste minuut. In de laatste minuut moest aanvoerder Pieter Nys er bij de Limburgers af met zijn tweede gele kaart.

FC Den Bosch moest het vrijdagavond doen zonder de aan zijn knie geblesseerde Bart Biemans en de geschorste Oussama Bouyaghlafen. Trainer Wil Boessen loste het ontbreken van de Belgische defensieleider op door Jeremy Fernandes in het elftal te brengen als rechtsback en Mats Deijl centraal in de verdediging te posteren. De afwezigheid van Bouyaghlafen zorgde ervoor dat Muhammed Mert een linie naar voor geschoven werd en dat Kevin Felida een basisplaats kreeg als middenvelder.

Tegenhouden

In de 22ste minuut kwam FC Den Bosch op 1-0. De sterk spelende Felida lanceerde een prima pass richting Sven Blummel. Die zette voor vanaf de achterlijn en Van der Sande knikte zijn eerste goal binnen. Negen minuten later kopte hij de 2-0 binnen op aangeven van Fernandes. Van der Sande leek nog voor rust zijn derde te maken toen hij in de veertigste minuut na een fraaie voorbereidende actie van Jordy van der Winden de bal binnentikte. Dat deed hij echter in buitenspelpositie.

In de tweede helft was het vooral tegenhouden voor FC Den Bosch, met name in de slotfase. Dat deed de ploeg prima. Verder dan de aansluitingstreffer van Okita kwam MVV niet meer.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement