Volledig scherm
Stefan Velkov is een twijfelgeval bij FC Den Bosch. © BSR Agency

Velkov vraagteken bij FC Den Bosch

Het is twijfelachtig of Stefan Velkov vrijdagavond mee kan doen in de uitwedstrijd van FC Den Bosch tegen Jong Ajax. De Bulgaarse centrumverdediger ontbrak donderdag op de training omdat hij ziek was.

Voor trainer Erik van der Ven zou het ontbreken van Velkov een behoorlijke puzzel tot gevolg hebben. De coach kan in dat geval Mats Deijl doorschuiven naar het centrum van de defensie, maar dan moet hij op zoek naar een alternatief voor de rechtsbackpositie.

Van der Ven wilde daar na de training van donderdag nog niet op vooruitlopen. ,,Hopelijk is Stefan vrijdag weer beter en kan hij gewoon spelen. Dan is het probleem opgelost.”

Sterkste ploegen

Van der Ven beseft dat de uitwedstrijd tegen Jong Ajax allesbehalve een abc’tje wordt. FC Den Bosch won nog nooit een uitwedstrijd tegen de Amsterdamse beloften ,,Jong Ajax is ook dit seizoen gewoon een van de sterkste ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie”, aldus Van der Ven.

Het was voor de coach donderdag nog even schrikken toen doelman Wouter van der Steen vroegtijdig van het veld moest, nadat hij een bal vol in zijn gezicht had gekregen. Het ziet er evenwel naar uit dat de Vughtse keeper vrijdag gewoon kan spelen. 

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Lambert; Felida, Rodrigues, Laukart; Verbeek, Van Moorsel, Abdullahi.