Volledig scherm

Verdedigers op proef bij FC Den Bosch

DEN BOSCH - FC Den Bosch had maandag bij de eerste training van het nieuwe seizoen twee centrumverdedigers op proef. Boyd Stevens en Denis Prychynenko trainden voor het eerst mee met de selectie van Wiljan Vloet.

Die bestond voor het oog van een klein groepje hondstrouwe fans uit zestien man. Naast Stevens en Prychynenko waren ook de nieuwkomers Brandon Robinson, Damiano Schet, Ralph Vos, Nick Leijten en Luuk Brouwers van de partij.

Van de selectie van vorig seizoen zijn alleen Kees Heemskerk, Daan Disveld, Dalian Maatsen, Jordy van der Winden, Jonas Heymans, Niek Vossebelt, Jeremy Fernandes, Alessio Carlone en Arda Havar overgebleven. Ook Jort van der Sande zit nog bij de club, maar die traint voorlopig bij de beloften mee.

Het is de bedoeling dat Stevens deze hele week meetraint en Prychynenko de eerste drie dagen. De in Hoorn geboren Stevens is een 22-jarige linkercentrumverdediger die al uitkwam voor onder meer FC Volendam en Jong FC Twente.

Prychynenko (24) is een uit Duitsland afgekomstige rechter centrale verdediger die vorig seizoen uitkwam voor het Belgische White Star Brussel. Daarvoor voetbalde hij in Schotland en Duitsland.