Volledig scherm
logo FC Den Bosch

Verlies van bijna negen ton voor FC Den Bosch: 'Je ontkomt hier niet aan na drie slechte seizoenen'

FC Den Bosch heeft in het seizoen 2016-2017 een negatief resultaat gehaald van 873.000 euro. Dat blijkt uit de jaarrekening die de club zelf vandaag presenteert. Directeur Paul van der Kraan schrijft het verlies toe aan dalende toeschouwersaantallen en afnemende sponsorinkomsten.

,,Daar ontkom je niet aan met drie slechte sportieve seizoenen op rij. We zijn achtereenvolgens als zestiende, zeventiende en veertiende geëindigd en hebben steeds de play-offs gemist. Daar is te weinig rekening mee gehouden in onze begroting. Vooral de inkomsten uit ticketing zijn dramatisch teruggelopen, van 450.000 naar 260.000 euro”, aldus Van der Kraan.

De hele jaarrekening van FC Den Bosch kun je hier lezen.

Toeschouwers

FC Den Bosch haalde vorig seizoen gemiddeld 2850 toeschouwers bij zijn thuiswedstrijden. Dat waren er 150 minder dan een seizoen eerder. Het aantal ging vooral omlaag toen aan het einde van vorig seizoen duidelijk was dat de club de play-offs niet ging halen.

FC Den Bosch had vorig seizoen 651 betalende seizoenkaarthouders. Met het nieuwe pay-per-point-systeem is in het nieuwe seizoen ingezet op een stijging van 200 kaarten naar 850 seizoenkaarthouders. Het negatief eigen vermogen van FC Den Bosch bedraagt iets meer dan een miljoen euro.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement