Vernieuwd FC Den Bosch wint in Volendam na sterke tweede helft

VIDEODe eerste helft leek het nog vooral wennen aan elkaar, maar na rust oogde FC Den Bosch vrijdag bij de seizoensouverture in Volendam als een ploeg met mogelijkheden. Het elftal van trainer Wil Boessen won uiteindelijk met 1-2 door een laat doelpunt van invaller Rauno Sappinen.

FC Den Bosch begon met vier nieuwelingen in de ploeg. Wouter van der Steen stond in het doel, Nicolas Romat rechtsachter, Stefan Velkov links in het centrum van de verdediging en Stefano Beltrame op ‘tien’. In de spits gaf trainer Wil Boessen de voorkeur aan Jort van der Sande boven Rauno Sappinen. Door vertraging in zijn Argentijnse papierwerk bleek Julian Marchioni nog niet speelgerechtigd, waardoor Kevin Felida als controleur op het middenveld speelde.

Onwennig

Het nauwelijks ingespeelde team van Boessen was in de eerste helft nog wat onwennig en kwam in de 21ste minuut met 1-0 achter toen Joey Veerman een vrije trap voor Volendam over de Bossche muur krulde. De bal leek niet onhoudbaar voor Van der Steen, maar de Bossche doelman kreeg er geen hand tegen.

Elf minuten later was FC Den Bosch dicht bij de 1-1 toen Velkov hard inkopte uit een hoekschop van Beltrame, maar de Volendamse doelpuntenmaker Veerman knikte de bal van de lijn.

Eerste Est

Na rust kwam Den Bosch fel uit de startblokken. In de 48ste minuut gaf Beltrame een vrije trap voor en de inlopende Oussama Bouyaghlafen kopte raak, 1-1. Even later was Beltrame al dicht bij de 1-2, maar Volendam-doelman Van Stappershof kreeg nog een hand tegen een schot.

Na een aantal kansen over en weer viel de wedstrijd de kant van FC Den Bosch op toen Rauno Sappinen Jort van der Sande in de 70ste minuut afloste in de spitspositie. De eerste Est ooit in het Bossche shirt leek na zeven minuten al een strafschop te moeten krijgen, maar daar wilde scheidsrechter Van Oostrom niet aan. Twee minuten later strafte Sappinen gestuntel van verdediger Marco Tol en doelman Jordi van Stappershoef in de Volendamse defensie af. Het bleek genoeg voor de, zeker na rust, verdiende Bossche zege.

Volledig scherm
© Toon Dompeling