Volledig scherm
© BSR Agency

Voetballers van FC Den Bosch steken deel van spelerspot in Stichting Kameraden

De spelersgroep van FC Den Bosch stelt de helft van haar spelerspot beschikbaar aan Stichting Kameraden, één van de maatschappelijke partners van de club. Het gaat om geld dat maandelijks door spelers gespaard wordt om normaal gesproken het seizoen met een groepsreisje te kunnen afsluiten.

Stichting Kameraden koppelt senioren (65+) aan jongeren (20-40 jaar), door hen samen op stap te laten gaan. Vanwege de coronacrisis is dat nu niet mogelijk en raken veel alleenstaande ouderen nog eenzamer. Met het nieuwe project TV- Kameraden wil de stichting dit doorbreken. 

,,Onze missie is dat jong en oud sámen leuke dingen doen", aldus Rob van Doleweerd van Stichting Kameraden. ,,Zo kwamen we op het idee van TV-Kameraden. Deelnemers worden aan elkaar verbonden door gelijktijdig een bepaald tv-programma, film of documentaire te kijken of bijvoorbeeld samen een virtuele museumtoer te maken. Daarna wordt er gebeld – als het technisch kan via beeldbellen – en wordt dat wat gezien en ervaren is besproken.”

Aanvoerder Danny Verbeek, namens de spelersgroep van FC Den Bosch: ,,Er gingen via Stichting Kameraden al jongeren en ouderen samen naar onze voetbalwedstrijden. Die mensen vinden deze ‘voetbaluitjes’ kei leuk en kijken er ook echt naar uit. De coronacrisis raakt onze samenleving in het hart. Als je daar aan denkt, is het niet kunnen bezoeken van je voetbalclub, bijzaak. Maar we moeten er met z’n allen het beste van maken, ons aanpassen aan deze huidige situatie en de mensen die het extra moeilijk hebben een beetje opvrolijken.”