Volledig scherm
Luuk Brouwers, hier eerder dit seizoen in actie tegen Telstar, doet dinsdag zeker niet mee bij FC Den Bosch. Wie er wel bij zijn, is nog de vraag. © BSR Agency

Volop vraagtekens bij FC Den Bosch

Met welke selectie FC Den Bosch dinsdag afreist naar Spakenburg voor het bekerduel met IJsselmeervogels van dinsdagavond wordt dinsdagochtend pas duidelijk. Dan zal blijken welke spelers fit zijn.

FC Den Bosch is nog altijd niet volledig hersteld van het buikgriepvirus waardoor de ploeg vorige week getroffen werd. Ook bij de besloten training van maandagochtend ontbraken enkele spelers, zo zei trainer Erik van der Ven achteraf. ,,Maar de meerderheid stond op het veld”, haastte de coach zich te zeggen. Namen of aantallen wilde Van der Ven zoals gebruikelijk niet noemen.

Het virus heeft er behoorlijk ingehakt bij de club. ,,Van de spelers die ziek geweest zijn is het afwachten of zij op de wedstrijddag fit genoeg zullen zijn om te spelen”, aldus Van der Ven die zelf ook getroffen werd door het virus. ,,En dat merk je wel, hoor. Ik voel me nog steeds behoorlijk verzwakt”

Brouwers

Wie er zeker niet bij zal zijn is Luuk Brouwers. De middenvelder viel vrijdag in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-0) uit met een zware enkelblessure. Onderzoek in het ziekenhuis heeft inmiddels uitgewezen dat er niets gebroken is. ,,Er wordt nu gedacht aan een gescheurde enkelband”, zei Brouwers zelf maandag. ,,Maar dat kan alleen worden vastgesteld met een scan. En die kan pas worden gemaakt als de zwelling die er nu zit verdwenen is.”

Het ziet er evenwel naar uit dat Den Bosch het sowieso een aantal weken moet stellen zonder Brouwers. De ploeg van Van der Ven wacht dinsdag in Spakenburg een lastige klus. Tegenstander IJsselmeervogels is de koploper in de tweede divisie. ,,Een sterke ploeg die ook prima mee zou kunnen draaien in de Keuken Kampioen Divisie”, aldus Van der Ven die de opponent drie keer heeft zien spelen.

FC Den Bosch staat momenteel op de veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Naast Brouwers en mogelijk een aantal zieken mist de ploeg vanavond ook het al langer geblesseerde trio Jizz Hornkamp (heup), Jordy van der Winden (knie) en Christophe van Zutphen (heup). Het bekerduel bij IJsselmeervogels begint vanavond om 19.45 uur.