Volledig scherm
Jordy van der Winden grijpt naar zijn knie in de thuiswedstrijd van FC Den Bosch tegen FC Twente. De linksback is nog steeds herstellende van die kruisbandblessure. © BSR/SOCCRATES

Voor Jordy van der Winden (FC Den Bosch) is het einde van zijn nachtmerrie nu in zicht

Hij noemt het zelf een nachtmerrie. De moeilijke periode waar hij doorheen ging nadat hij vorig jaar november de kruisbanden in zijn rechterknie afscheurde. Maar het einde van die nachtmerrie is in zicht voor Jordy van der Winden, zeker nu hij zijn contract bij FC Den Bosch verlengd heeft.

,,Ik ben hier echt ontzettend blij mee", zegt de 25-jarige linksback nadat hij dinsdag zijn handtekening onder een nieuwe eenjarige verbintenis zette, met een optie aan de kant van FC Den Bosch voor nog een seizoen. ,,Er spreekt enorm veel waardering uit wanneer een club je contractverlenging aanbiedt terwijl je nog herstellende bent van een blessure.”

Wanneer Van der Winden zijn rentree op het veld zal maken bij FC Den Bosch valt nog niet te voorspellen. ,,Voor het herstel van zo'n blessure staat negen tot twaalf maanden. Dus ik moet vooral geduld hebben.”

FC Twente

De geboren Hagenaar herinnert zich nog precies hoe hij in de slotminuut van de gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-1) op 9 november geblesseerd raakte. Hij voelde meteen dat het mis was. ,,En toen duurde het twee maanden voordat ik geopereerd kon worden.”

Daarna begon de lange revalidatie. En de twijfel over zijn toekomst, omdat zijn contract bij FC Den Bosch afliep. Vanwege het steeds maar weer uitstellen van de geplande overname van de club door Kakhi Jordania verlengde FC Den Bosch nog helemaal geen aflopende spelerscontracten. ,,Elke keer dat ik er naar vroeg kreeg ik te horen dat het wel goed zou komen, maar ik vond het toch wel heel lang duren", kijkt Van der Winden terug.

Spannend

Hoewel de overname van de club door Jordania nog steeds niet rond is, ligt er nu dan toch een nieuw contract voor Van der Winden. ,,Heel mooi. En spannend omdat niemand weet waar het met de club naar toe gaat of wie hier de nieuwe trainer wordt. Maar ik kijk er naar uit om snel weer voor FC Den Bosch op het veld te staan en me te laten zien.”

Van der Winden gaat zijn vijfde seizoen in als speler van FC Den Bosch. Net voor zijn zware blessure was hij bezig aan zijn beste periode bij de club als dragende speler op de linkerflank. ,,Daardoor kwam die blessure extra hard aan. Maar dat is nu voorbij. Ik weet nu weer waarvoor ik aan het werk ben.”