Stadion De Vliert.
Volledig scherm
Stadion De Vliert. © copyright Marc Bolsius

Voorlopig geen nieuwe overname FC Den Bosch, club moet nog meer spelers verkopen

FC Den Bosch wordt niet op korte termijn verkocht. Daardoor ziet de club zich genoodzaakt om voor de deadline van de KNVB op 26 augustus nog enkele spelers te verkopen.

Op dat moment moet FC Den Bosch immers een sluitende begroting indienen bij de voetbalbond. ,,Tijd is op dit moment onze achilleshiel", zegt voorzitter Jan-Hein Schouten van de raad van commissarissen van de voetbalclub. ,,Op 26 augustus moet onze begroting sluitend zijn. Dat gegeven en de dreiging van een nieuwe rechtszaak (die dan aangespannen zou worden door voormalig extern financier Kakhi Jordania, red.) maken het onmogelijk om een overname met een potentiële, nieuwe aandeelhouder af te ronden.”

Velkov en Väisänen

FC Den Bosch moet nog enkele tonnen bezuinigen om tot een sluitende begroting te komen. Het ligt voor de hand dat de buitenlandse verdedigers Stefan Velkov en Leo  Väisänen (vorig seizoen gehaald met het geld van Jordania) verkocht gaan worden, om dat zij met hun salarissen het zwaarst op de begroting drukken. Met hun transfersommen en het verdwijnen van hun salarissen zou FC Den Bosch het gat wellicht volledig kunnen dichten.

Eerder verkocht de club ook al Sam Kersten (aan PEC Zwolle) en werd duidelijk dat Sven Blummel op het punt staat te vertrekken naar een club in Denemarken. 

Etalage

Schouten benadrukt dat er op dit moment geen spelers in de etalage staan, maar dat FC Den Bosch wel mee wil werken aan het vertrek van spelers met doorlopende contracten om de financiële problemen van de club op te lossen. De voorzitter erkent dat dit een sportieve aderlating betekent. ,,Maar we kunnen op dit moment niet anders.”