Volledig scherm
Maguire in het tenue van TEC. © Remko Kool / ProShots

Voormalig Bosschenaar Maguire gaat vader achterna en verkast naar Ierland

Barry Maguire (28) vervolgt zijn carrière bij de tweevoudig Ierse landskampioen Limerick FC. Maguire, die verdeeld over twee periodes uitkwam voor FC Den Bosch, verkast daarmee naar de geboortegrond van zijn vader.

Maguire kwam laatstelijk uit voor tweededivisionist TEC uit Tiel en was dit seizoen tot op heden clubloos. Met Limerick voegt Maguire een nieuw hoofdstuk toe aan zijn loopbaan, die op tienjarige leeftijd begon bij FC Den Bosch. In de Vliert debuteerde de middenvelder op 17-jarige leeftijd, om twee jaar later naar FC Utrecht te vertrekken.

Avontuur

Via de Domstedelingen en een tweejarig verblijf bij VVV-Venlo keerde Maguire in de zomer van 2013 in Den Bosch terug op het oude nest. Bij het Noorse Sarpsborg beproefde hij in 2015 voor het eerst zijn geluk in het buitenland, maar dat avontuur liep uit op een deceptie. Na een eenjarig verblijf bij TEC staat Maguire nu voor zijn debuut in de Ierse Premier Division. De middenvelder trainde de afgelopen weken mee in Limerick en verdiende daarmee een contract.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement