'Voortbestaan FC Den Bosch in gevaar’

rechtszaak Jordania tegen FC Den BoschAls de rechter toestaat dat Kakhi Jordania beslag mag leggen op een bankrekening van FC Den Bosch, dan is het voortbestaan van de club in gevaar. Dat betoogde de advocaat van de club woensdagochtend tijdens de rechtszaak die Jordania heeft aangespannen.

De advocaat betoogt dat een faillissement dan aannemelijk is, omdat eventuele andere investeerders dan ook niet meer geneigd zijn om in te stappen. Momenteel bedraagt het begrotingstekort voor het komende seizoen 1,6 miljoen euro, zo werd duidelijk. De club moet bij de KNVB voor 26 augustus een sluitende begroting indienen.

Jordania was zelf niet aanwezig in de rechtbank omdat hij vreesde voor een mediacircus. Zijn advocaat beweerde dat Jordania 810.000 euro van FC Den Bosch tegoed heeft; de club beweert dat er na het verrekenen van alle kosten juist een bedrag van 34.000 euro door Jordania een FC Den Bosch moet worden overgemaakt. Daarbij komen dan nog de salariskosten voor spelers die het afgelopen jaar met instemming van Jordania zijn aangetrokken.

De uitspraak volgt binnen een week.

Lees hier de hoogtepunten uit de rechtszaak terug:

Volledig scherm
Kakhi Jordania. © Soccrates/BSR Agency