Volledig scherm
Tijdens de eerste training van dit seizoen moest FC Den Bosch het nog zonder nieuwkomers stellen. © Peter van Gogh

Week van de transfergekte breekt aan bij FC Den Bosch: nog drie spelers op komst

Plotseling komen ze uit alle hoeken en gaten. Clubeigenaar Kakhi Jordania haalt de nieuwe spelers van FC Den Bosch letterlijk uit alle windstreken.

Vandaag worden de Italiaan Stefano Beltrame en de Est Rauno Sappinen medisch gekeurd. Het duo wordt later op de dag of morgen gepresenteerd in De Vliert. Beide spelers worden komend seizoen gehuurd van hun respectievelijke clubs Juventus en FC Flora.

Marchioni
En dan is ook nog eens de Argentijnse verdediger Julian Marchioni (25) onderweg, die gehuurd moet gaan worden van Estudiantes.

Vorige week legde FC Den Bosch de Marokkaanse Nederlander Imrane Oulad Omar en de Bulgaar Stefan Velkov al vast. Dat zijn vijf spelers in een week tijd.

Drie spelers
En daar blijft het niet bij. Naar verluidt wil Jordania deze week nog eens drie spelers bij FC Den Bosch stallen. Dat zij acht spelers binnen tien dagen, zodat trainer Wil Boessen bij het begin van de competitie, vrijdag uit tegen FC Volendam toch een volledige selectie tot zijn beschikking moet hebben.

Gekkenhuis
Het is een gekkenhuis, zoals ze dat in De Vliert al jaren niet meer gewend zijn. Bijna de hele voorbereiding moest Boessen het doen met een groepje van zestien man, met daarbij meestal nog een aantal geblesseerden, waardoor ook de nodige jeugdspelers werden ingezet.

Nu rammelt Jordania met de geldbuidel en worden er spelers uit alle werelddelen gehaald waar Boessen een elftal van moet zien te smeden. De Braziliaanse spits Mosquito zal daar niet bij zijn. De onderhandelingen met hem zijn gestaakt.