Volledig scherm
Wil Boessen. © Kay in 't Veen/ProShots

Wil Boessen: 'Er zit nog meer in dan plaats acht'

FC Den Bosch-trainer Wil Boessen begint met zijn ploeg vol vertrouwen aan de tweede seizoenshelft, ondanks de financiële onrust en de perikelen rond de verhuizing van de M-Side.

Met een thuiswedstrijd tegen Almere City FC begint FC Den Bosch vanavond aan de tweede seizoenshelft. De ploeg van trainer Wil Boessen presteerde voor de winterstop boven verwachting met aantrekkelijk voetbal en een verdienstelijke achtste plaats in de eerste divisie.

Is die achtste plaats de plek waar FC Den Bosch thuishoort of kan het nog beter?

,,Ik denk dat wij zeker nog stappen kunnen maken. Afgaande op ons spel in de wedstrijden uit de eerste seizoenshelft moet er nog meer in zitten voor ons dan deze plek."

Uw contract is in de winterstop met een jaar verlengd tot de zomer van 2019. Logisch, gezien de resultaten. Betekent dat ook dat het vertrouwen er is om nog verder te groeien?

,,Dat is de grote uitdaging. Hoe lang kunnen we dit volhouden? De ploeg heeft mij tot dusver verrast met de veerkracht in lastige wedstrijden, vandaar dat ik ook denk dat er nog rek in zit. Maar laten we er niet omheen draaien, we hebben de twaalfde begroting van de eerste divisie. Dus ook als we tiende, negende of achtste worden, doen we het gewoon goed."

Sportief gaat het goed, maar op financieel gebied en met de verhuizing van de M-side naar de zuidtribune is het bijzonder onrustig bij de club. Heeft dat invloed op u en de spelersgroep?

,,Totaal niet. Onze taak binnen de club is om te presteren op het veld. Daar worden we voor betaald en daar ligt ook onze focus. Voor die andere zaken zijn er binnen de club weer andere mensen. En het gaat ook vanzelf, hoor. Een speler van 19 is zo met zijn eigen spel en carrière bezig dat hij echt niet denkt aan clubfinanciën of supportersproblemen. Het zou wel mooi zijn als wij met onze prestaties op het veld eraan kunnen bijdragen dat het weer rustig wordt rond de club."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement