Volledig scherm
Wiljan Vloet. © ANP

Wiljan Vloet stopt als trainer en wordt manager voetbalzaken bij FC Den Bosch

DEN BOSCH - FC Den Bosch gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. De huidige hoofdcoach Wiljan Vloet wordt vanaf 1 juli manager voetbalzaken bij de voetbalclub.

In die functie is Vloet straks verantwoordelijk voor de hele jeugdopleiding en het scoutingsapparaat van FC Den Bosch. Bij het eerste elftal krijgt hij alleen een adviserende rol.

Geen technisch directeur
Algemeen directeur Bert Wernke van FC Den Bosch benadrukt dat Vloet geen technisch directeur wordt. ,,Het aanstellen en eventueel ontslaan van een nieuwe hoofdtrainer is mijn verantwoordelijk en die van de raad van commissarissen. Wel zullen we hierbij gebruik maken van de expertise van Wiljan als adviseur. Op die manier wordt hij ook in de zoektocht naar een nieuwe trainer betrokken."

Het terugtreden van Vloet als hoofdtrainer betekent niet dat FC Den Bosch ontevreden is over zijn werk, zegt Wernke. ,,Absoluut niet. Als dat zo was, zouden we hem natuurlijk ook niet in een andere functie bij de club houden. Integendeel, wij waren op zoek naar iemand om leiding te geven aan onze voetbalopleiding in al zijn facetten, en toen bleek dat we de kandidaat daarvoor al in huis hadden. Wiljan is iemand die heel graag werkt met jeugd en zijn waarde op dat gebied ook al bij andere clubs bewezen heeft."

Onbepaalde tijd
Vloet tekent in zijn nieuwe functie een contract voor onbepaalde tijd. ,,We gaan met deze nieuwe structuur voor duurzaamheid", zegt Wernke. ,,De functie die Wiljan nu krijgt heeft natuurlijk ook een veel langere houdbaarheid dan die van hoofdtrainer."

Vloet heeft uitgebreid de tijd genomen om na te denken over het aanbod van FC Den Bosch om terug te treden als hoofdtrainer en in een nieuwe job aan de slag te gaan. ,,Ik zie het als een mooie kans en uitdaging om talentvolle spelers uit de regio, vanuit een duurzaam beleid, te laten doorstromen naar het eerste team en te begeleiden bij hun ontwikkeling als profvoetballer, inclusief alle facetten die daarbij horen”, zei hij donderdag in een reactie.

De jeugdopleiding die Vloet aan gaat sturen komt na het verdwijnen van Brabant United weer onder de vlag van FC Den Bosch en gaat ook weer in de vertrouwde blauw-witte clubkleuren spelen en niet langer in het rood van Brabant United.