Volledig scherm
Wiljan Vloet © Marc Bolsius

Wiljan Vloet wil best praten over job bij KNVB

DEN BOSCH - „Of ik prestatie-innovatiemanager word bij de KNVB? Natuurlijk, ik begin volgende week al”, grapt Wiljan Vloet.

De trainer van FC Den Bosch zegt dat hij zelf ook verrast werd door het nieuws dat het tv-programma Studio Voetbal van de NOS zondagavond laat bracht. Presentator Tom Egbers meldde daarin dat Vloet in beeld zou zijn voor de nieuwe functie bij de voetbalbond.

Volgens Vloet hebben enkele 'collega-coaches' de KNVB voorgesteld om hem te benaderen. ,,Ik ben daarna gebeld door Hans Breukelen (technisch directeur van de KNVB, red.) en die zei dat ze al met twee kandidaten in gesprek waren. ‘Als we er daarmee niet uitkomen, komen we wellicht terug bij jou’, zei hij me. Daarna heb ik niets meer gehoord”, aldus Vloet.

Nieuwsgierig
De 54-jarige trainer, die nog tot de zomer van 2018 onder contract staat bij FC Den Bosch, zegt op dit moment niet bezig te zijn met de KNVB. „Mijn focus ligt nu bij FC Den Bosch. Maar tot praten ben ik altijd bereid. Zeker over deze functie, omdat ik wel nieuwsgierig ben wat die inhoudt. Maar ik heb nu al vier weken lang niks van de KNVB gehoord, dus ik verwacht niet dat er nog iets uitkomt.”

Lees de uitleg van Wiljan Vloet over zijn contact met de KNVB in Brabants Dagblad van dinsdag.