Volledig scherm
Kakhi Jordania © BSR/SOCCRATES

Woedende Jordania verbaast FC Den Bosch: ‘Kakhi mag zich hier niet mee bemoeien’

UpdateKakhi Jordania is woedend op FC Den Bosch. De potentiële nieuwe eigenaar van de club stelt dat FC Den Bosch Sam Kersten zonder zijn toestemming heeft verkocht aan PEC Zwolle. 

Om die toestemming had volgens de Georgiër wel moeten worden gevraagd. Hij spreekt in een aan het Brabants Dagblad verstrekt statement over een ‘strategische blunder’ van FC Den Bosch. De verdediger zou voor een te laag bedrag zijn verkocht. ,,FC Den Bosch heeft de potentie van de speler onvoldoende waarde gegeven.”  Volgens Jordania kon alleen dankzij zijn inbreng door middel van externe financiering het contract van Kersten in december 2018 opengebroken en verlengd worden. De Georgiër had Kersten willen behouden voor FC Den Bosch, om hem deel uit te laten maken van een ‘ambitieus project'. 

‘Niet toegestaan’

FC Den Bosch werpt de door Kakhi Jordania gedane beschuldigingen van zich af. Woordvoerder Ester Bal laat weten dat de clubleiding niet uitgebreid inhoudelijk wil reageren op de aantijging van Jordania. ,,Maar wij werpen wel de beschuldiging van ons af. FC Den Bosch, en met name de speler in kwestie, bepalen of een transfer wel of niet plaatsvindt. FC Den Bosch handelt daarbij altijd in het belang van de club, met oog voor de wensen van de speler en met inachtneming van de geldende regelgeving. Het is helemaal niet toegestaan dat een (beoogd) aandeelhouder zich bemoeit met transfers. Overigens is Kakhi Jordania wel degelijk geïnformeerd over de op handen zijnde transfer van Sam Kersten naar PEC Zwolle.”

Overname

Of deze affaire invloed heeft op de overname van de club door Jordania is nog niet duidelijk. De KNVB laat binnen enkele weken weten of de bond akkoord gaat met de overname. In eerste instantie gaf de KNVB daar geen toestemming voor, omdat Jordania onvoldoende duidelijkheid kon geven over de herkomst van het geld waarmee hij de overname wil financieren.