Volledig scherm
De zeventienkoppige selectie van FC Den Bosch in actie bij de eerste training van het seizoen zondag in stadion De Vliert. © Jan Martens

Zeventien spelers bij eerste training FC Den Bosch

Met een selectie van zeventien spelers werkte FC Den Bosch zondag de eerste training van het nieuwe seizoen af. Zo'n honderd fans hadden zich in stadion De Vliert voor een hernieuwde kennismaking met de selectie.

Bij de spelersgroep van FC Den Bosch zit voorlopig geen enkele nieuwkomer. De club heeft zeventien man met een doorlopend contract en Ruben Rodrigues (die overkomt van Gemert) trainde de laatste maanden van vorig seizoen al een paar dagen per week mee.

Vakantie
Van die groep van achttien stonden er gisteren zestien op het veld. Alleen Jordy van der Winden en Konrad Sikking ontbraken omdat zij vandaag pas terugkeren van vakantie. ,,Dat kwam omdat wij eerst eigenlijk pas op maandag zouden gaan trainen. Voor het publiek hebben wij daar zondag van gemaakt, maar toen heb ik Jordy en Konrad hun vakantie niet meer aan laten passen", zei trainer Wil Boessen.

De zeventiende man op het veld was gisteren doelman Kees Heemskerk, die voorlopig nog mee blijft trainen bij FC Den Bosch. Zijn contract is afgelopen en de club praat nog met hem over een nieuwe overeenkomst.

Mert
Muhammed Mert, die in onderhandeling is met een club in de hoogste Turkse divisie, was eveneens nog van de partij. Luuk  Brouwers (knie) en Jens van Son (enkel), die nog niet helemaal fit zijn, trainden apart van de groep.

FC Den Bosch wil zijn selectie uiteindelijk nog uitbreiden naar 22 of 23 spelers. De club begint de nieuwe competitie op vrijdag 17 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Voorlopige selectie: Nick Leijten, Konrad Sikking, Mats Deijl, Sam Kersten, Jeremy Fernandes, Jordy van der Winden, Jens van Son, Muhammed Mert, Niek Vossebelt, Kevin Felida, Luuk Brouwers, Zija Azizov, Danny Verbeek, Dennis Kaars, Sven Blummel, Oussama Bouyaghlfen, Jort van der Sande, Ruben Rodrigues.