Volledig scherm
Achter het meespelen van Luuk Brouwers, hier vorig seizoen in actie tegen Telstar, staat nog een vraagteken. © BSR Agency

Ziekenboeg FC Den Bosch loopt langzaam leeg

De grootste ellende met blessures bij FC Den Bosch lijkt achter de rug. De ziekenboeg in De Vliert, die de afgelopen weken flink gevuld was, loopt langzaam leeg.

In de thuiswedstrijd tegen NEC van vrijdagavond  moet de ploeg het nog wel stellen zonder Jizz Hornkamp (lies), Oussama Bouyaghlafen (hamstring) en Jordy van der Winden (knie). Achter de inzetbaarheid van Luuk Brouwers en Ryan Trotman, die beiden terugkomen van een blessure, staat een vraagteken.

Daarnaast mist FC Den Bosch ook Abdulsamed ‘Appie’ Abdullahi, die geschorst is na zijn rode kaar tegen SC Cambuur (3-2-verlies) van twee weken geleden. Dat FC Den Bosch vorige week geen competitiewedstrijd hoefde te spelen kwam volgens trainer Erik van der Ven goed uit. ,,Daardoor konden de geblesseerde spelers rustig verder werken aan hun herstel.”

Drie wedstrijden

FC Den Bosch hervat de competitie nu met een reeks van drie wedstrijden in een week: vrijdagavond thuis tegen NEC, maandagavond uit tegen Jong FC Utrecht en volgende week vrijdag thuis tegen MVV. De ploeg kan daarin voor het eerst beschikken over de aanwinsten Lars Miedema en Alexander Laukart, die anderhalve week geleden op de laatste dag van de transfermarkt werden aangetrokken. Van der Ven wilde donderdag nog niet zeggen of zij ook meteen gaan spelen.

FC Den Bosch is inmiddels afgezakt naar de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie met twee punten uit vier wedstrijden. Tegenstander NEC is de nummer acht met zeven uit vier.

Vermoedelijke opstelling: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Velkov, Dkidak; Felida, Van Moorsel, Brouwers; Verbeek, Miedema, Laukart.