Volledig scherm
Zija Azizov (rechts), hier eerder voor FC Den Bosch in actie tegen Volendam, speelt komend seizoen wellicht bij de beloften van NEC. © Jasper Ruhe

Zija Azizov in gesprek met NEC

Zija Azizov speelt komend seizoen wellicht voor het beloftenelftal van NEC. De 19-jarige middenvelder, die mag vertrekken bij FC Den Bosch, is in onderhandeling met de Nijmeegse club.

Daarnaast heeft Azizov ook gesproken met een club uit de eredivisie en een club uit het buitenland, maar NEC lijkt op dit moment het meest concreet. Azizov zou wel nadrukkelijk worden gehaald voor de beloften.

Jeugdopleiding
De uit Oisterwijk afkomstige voetballer doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Den Bosch en maakte de afgelopen twee seizoenen deel uit van de hoofdmacht. Door de komst van alle buitenlandse versterkingen van de laatste weken is hij in De Vliert echter overbodig geworden.

Vorig seizoen was Azizov door aanhoudend blessureleed lange tijd uitgeschakeld. In twee jaar kwam hij tot 46 competitiewedstrijden in het eerste elftal van FC Den Bosch, waarin hij vier keer scoorde.

Azerbeidzjan
Overigens vertrekt Azizov maandag naar Azerbeidzjan (het geboorteland van zijn vader) waar hij met Azerbeidzjan U21 twee EK-kwalificatiewedstrijden moet spelen, tegen Israel en tegen Noorwegen.