Volledig scherm
Jens van Son (l) in duel met FC Volendam-speler Marco Tol. © Pro Shots

Zure nederlaag voor FC Den Bosch tegen FC Volendam

Kansen zat kreeg FC Den Bosch zondagmiddag bij FC Volendam, maar uiteindelijk stond het elftal van trainer Wil Boessen gewoon met lege handen: 1-0.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel tien minuten voor tijd toen de uitblinker aan Volendamse zijde, Nick Doodeman, ontsnapte aan Jordy van der Winden. FC Den Bosch-doelman Nick Leijten kreeg nog een hand tegen zijn harde voorzet, maar in de rebound schoot Rodney Antwi raak.In de resterende tijd wist FC Den Bosch dat niet meer recht te zetten.

In de eerste helft waren de beste kansen nog voor Den Bosch geweest, dat tot tweemaal toe de lat raakte. Na een halfuur spelen spatte een pegel van Jort van der Sande op de dwarsligger uiteen en acht minuten later krulde Oussama Bouyaghlafen de bal eveneens op de lat.

Aan de andere kant voorkwam de weer prima keepende Nick Leijten een paar keer een treffer van FC Volendam.

Na rust was Volendam de bovenliggende partij. Na de 1-0 kreeg doelpuntenmaker Antwi in de laatste minuut nog een reuzenkans op de 2-0, maar Leijten plukte de bal van zijn voet.

Tegenvaller voor FC Den Bosch was het geblesseerd uitvallen van defensieleider Bart Biemans halverwege de tweede helft. Jeremy Fernandes nam zijn plaats in en deed dat behoorlijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement