Volledig scherm
Spelers van FC Den Bosch beklagen zich bij scheidsrechter Pérez na de rode kaart voor Leo Väisänen. © BSR Agency

Zware afgang voor FC Den Bosch in bekertoernooi; IJsselmeervogels met 3-0 te sterk

FC Den Bosch heeft de strijd om de KNVB-beker dinsdagavond met het schaamrood op de kaken verlaten. De ploeg van trainer Erik van der Ven liet zich lelijk te kijk zetten op het veld van IJsselmeervogels en verloor met 3-0 van de koploper in de tweede divisie.

Het enige waar FC Den Bosch zich over mocht beklagen was de openingsgoal van de ploeg uit Spakenburg. Want die kwam in de 24ste minuut uit een strafschop die wel heel makkelijk gegeven werd door scheidsrechter Pérez en waarbij FC Den Bosch-verdediger Leo Väisänen ook nog eens rood kreeg. De treffer werd ingeluid door een zeldzame misser van doelman Wouter van der Steen die de bal recht in de voeten van IJsselmeervogels-spits Danny van de Meiracker speelde. Die leek in het daaropvolgende duel minstens zo hard te duwen als Väisänen, maar Pérez zag dat anders. Hij trok rood voor de FC Den Bosch-verdediger en gaf IJsselmeervogels tot ontzetting van FC Den Bosch een strafschop.

Korte metten

Van de Meiracker nam hem zelf, Van der Steen zat er nog aan, maar de bal plofte wel in het net: 1-0. Voor FC Den Bosch betekende dat meteen de nekslag. Met tien man wist de ploeg in de rest van het duel amper een vuist te maken en na rust maakte IJsselmeervogels helemaal korte metten met de nummer veertien van de Keuken Kampioen Divisie. Maikel de Harder in de 62ste minuut en Ahmed El Azzouti zeven minuten later zorgden voor de 2-0 en 3-0. Tussendoor trof de thuisclub ook de nog de paal en de lat.

Excuus

FC Den Bosch kon nog als excuus aanvoeren dat de ploeg nog altijd niet hersteld is van het heersende buikgriepvirus in de selectie. Ryan Trotman en Oussama Bouyaghlafen waren nog ziek en Paco van Moorsel en Alexander Laukart keerden wel terug in de selectie, maar waren niet fit genoeg om te starten. Daarnaast miste de ploeg Luuk Brouwers, die vrijdag bij Go Ahead Eagles (0-0) zwaar geblesseerd raakte aan zijn enkel. Daardoor begon Ringo Meerveld in de basis als nummer tien en verscheen Jens van Son aan de aftrap als verdedigende middenvelder.

Laukart en Van Moorsel vielen in de tweede helft nog in, net als Lars Miedema, maar dat kon het tij niet keren. Geen moment liet FC Den Bosch zien een niveau hoger te spelen dan IJsselmeervogels dat de wedstrijd lachend uitspeelde.

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Vaisanen, Velkov, Dkidak (65. Laukart); Van Son, Felida, Meerveld (65. Van Moorsel); Verbeek, Rodrigues, Abdullahi (79. Miedema).