Volledig scherm
Dean van der Sluys (l) met Thijs Dekker van Go Ahead Eagles. © Erik Pasman

FC Oss bezwijkt onder druk van Go Ahead Eagles: 2-1 nederlaag

In een sfeervol Adelaarshorst heeft FC Oss niet kunnen winnen van Go Ahead Eagles. De Ossenaren kwamen op voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 2-1.

FC Oss begon ietwat gehavend aan de wedstrijd in Deventer. Istvan Bakx (blessure) en Huseyin Dogan (schorsing) konden niet meespelen. Daar stond de terugkeer van de geblesseerden Piqué en Kamaci tegenover. Door de blessures moest trainer Klaas Wels noodgedwongen wat wisselingen toepassen: Niels Fleuren stond op rechtsback, Kamaci was middenvelder.

Die wijzigingen verklaren wellicht het weifelende begin van de Ossenaren. In die beginfase kwam FC Oss niet aan voetballen toe, maar de ploeg herpakte zich snel. Onder leiding van aanvalsleider Koen van der Biezen werden vele aanvallen opgezet. Kansen waren er ook, voor Fatih Kamaci bijvoorbeeld. Hij liet een enorme kans echter aan zich voorbijgaan. Na een klein half uur was het toch raak voor voor FC Oss. Ragnar Oratmangoen, toch al uitblinker de laatste weken, scoorde met het hoofd na een voorzet van rechts. FC Oss had in de eerste helft de kans de score verder uit te breiden, maar liet dat na.

De tweede helft begon met een mogelijkheid voor Xandro Schenk met een gemiste kopbal. Daarna schoot Eagle Hendris in de korte hoek, maar kon Mous redden. Ook Bruno Andrade miste nog een enorme kans. Na 70 minuten knakte FC Oss dan toch. Givan Werkhoven schoot van dichtbij binnen.

Het was de opmaat voor een spannende slotfase, waarin beide ploegen kansen kregen. Tien minuten voor tijd kreeg Rick Stuij van den Herik echter zijn tweede gele kaart en daarmee rood. Nog geen minuut later keek FC Oss tegen een 2-1 achterstand aan via een goal van Rick Ketting uit een scrimmage.

Vijf minuten voor tijd kreeg Van der Venne nog een dot van een kans, maar hij schoot hoog over. Zo speelde FC Oss een heel aardige wedstrijd, maar resultaat bleef uit.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

  • Ja (76%)
  • Nee (24%)
1037 stemmen

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen