Volledig scherm
FC Oss-trainer François Gesthuizen © Kay int Veen/Pro Shots

FC Oss gaat zich niet aanpassen aan VVV-Venlo

OSS - FC Oss gaat vrijdagavond op bezoek bij VVV-Venlo, de nummer twee van vorig jaar en deze jaargang - samen met NAC Breda - de enige ploeg uit de eerste divisie die na twee wedstrijden nog zonder puntenverlies is. FC Oss-trainer François Gesthuizen is niet van plan zich aan te passen aan de Limburgse titelkandidaat.

VVV beschikt over behoorlijk wat fysieke kracht, terwijl FC Oss geen ploeg is die het van vechtvoetbal moet hebben. Met Dominique Kivuvu, die vorige week in het met 3-1 gewonnen duel met Helmond Sport vlak voor tijd zijn debuut maakte, heeft Gesthuizen evenwel een krachtpatser achter de hand. Maar het ligt niet voor de hand dat Kivuvu vrijdag zijn basisdebuut maakt, legt Gesthuizen uit. "Ik zie naar aanleiding van de vorige wedstrijd niet zoveel aanleiding om de basisopstelling te wijzigen. Het zou ook betekenen dat we ons aanpassen aan VVV. Van allebei ben ik niet zo'n voorstander: ik geef jongens graag vertrouwen en speel het liefst ons eigen spelletje. Ik draai het dan ook liever om: we moeten zorgen dat we uit de duels blijven, dan zijn wij in het voordeel. Ik denk namelijk dat wij meer creativiteit hebben dan VVV. Daarnaast moeten we slim zijn en niet te veel vrije trappen en corners weggeven."

Enkel

Gesthuizen kan tegen VVV, met onder anderen Johnatan Opoku (ex-FC Oss) en Torinho Hunte (voorheen OSS'20) in de gelederen, beschikken over een vrijwel geheel fitte selectie. Alleen aanvaller Thijs van Pol en middenvelder Kars Vierwind ontbreken. Van Pol is al langer uitgeschakeld met een enkelblessure, deze week kreeg ook Vierwind last van dat gewricht. "Maar dat is niets ernstigs", zegt Gesthuizen. "Ik verwacht dat hij zaterdag al weer meetraint."

Overigens speelt FC Oss maandag al weer de volgende wedstrijd: opnieuw betreft het een uitwedstrijd in Limburg, dan tegen MVV Maastricht.