Volledig scherm
FC Oss-speler Lion Kaak in duel met Jong Ajax-speler Noa Lang. © Proshots

FC Oss heeft tegen Jong Ajax niet genoeg aan één goede helft

Ondanks een goede tweede helft heeft FC Oss niet kunnen stunten tegen koploper Jong Ajax. In Amsterdam werd het 2-0.

FC Oss begon de wedstrijd met een gewijzigde opstelling. Basiskrachten als Fatih Kamaci, Lorenzo Piqué en Dennis Janssen waren geblesseerd. Trainer Klaas Wels moet tevreden zijn met winterse versterkingen Danny van der Biezen en Noricihio Nieveld en Ragnar Oratmangoen. Zij zijn adequate vervangers.

Tegen Jong Ajax, de koploper, wist FC Oss dat het een lastige wedstrijd tegemoet zou gaan. De Ossenaren hebben het altijd moeilijk met Jong, Ajax, de laatste 3 duels gingen verloren.

Achterstand

In de eerste helft bleef FC Oss lang op de been, ondanks dat Jong Ajax een overwicht had. Kansen waren er voor Cassierra, Kristensen en Lange, maar telkens had Xavier Mous een goede redding in huis. Tien minuten voor de rust moest hij toch het hoofd buigen. Dani de Wit kopte een mooie voorzet van links binnen.

Lees verder onder de foto...

Volledig scherm
Jong Ajax-speler Leon Bergsma (l) in duel met FC Oss-speler Koen van der Biezen (r) © Proshots

FC Oss ging rusten in de wetenschap dat er bij een stand van 1-0 nog een stunt te halen viel in Amsterdam. Het spel in de tweede helft was er ook naar. FC Oss gooide de schroom van zich af, aan de hand van een fel coachende Wels. Na 65 minuten was er een grote kans voor Richard van der Venne, maar een inglijdende Ajacied stond de gelijkmaker in de weg. Niet veel later was daar een harde en stijlvolle trap van Huseyin Dogan, die keeper Lamprou ternauwernood kon keren.

Kansen

Juist in die periode - waarin FC Oss Jong Ajax ver terugdrong – maakten de Amsterdammers de 2-0. Dani de Wit gleed een voorzet goed binnen. Vervolgens kregen Richard van der Venne, Dean van der Sluys en vooral Koen van der Biezen nog goede kansen, maar zij wisten niet te scoren. Zo speelde FC Oss tegen Jong Ajax een heel goede tweede helft, maar bleef het achter zonder punten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

Moet Willem II de winterstop aangrijpen om de selectie te versterken?

  • Ja (76%)
  • Nee (24%)
1037 stemmen

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen