Volledig scherm
Richard van der Venne (l) in duel met Jong AZ-speler Jamie Jacobs. © Marcel Bonte

FC Oss koploper af na nederlaag tegen Jong AZ

FC Oss is niet langer de koploper van de eerste divisie. Tegen Jong AZ verloor de ploeg van trainer Klaas Wels met 0-2. Daarmee is FC Oss ook zijn ongeslagen status kwijt.

Tegen Jong AZ had FC Oss weinig te vertellen. Alleen in de eerste helft kreeg FC Oss een serieuze kans via Richard van der Venne. De middenvelder stond geheel vrij in het strafschopgebied, maar hij kopte de bal langs het doel. Daarna liet FC Oss zich noodgedwongen ver terugzakken. Jong AZ maakte het spel, en daar kon FC Oss weinig aan veranderen. Het was aan keeper Xavier Mous te danken dat FC Oss de rust haalde met een stand van 0-0.

Toen was wel al duidelijk dat FC Oss een heel lastige tweede helft tegemoet zou gaan. Veel spelers van Jong AZ toonde zich in vrijwel ieder aspect beter. Rens van Eijden en Ricardo van Rhijn, spelers met ruime eredivisie-ervaring, bleven samen met de jonge talenten goed voetbal spelen.

De score werd geopend met een gelukstreffer. De inzet van Van Rhijn werd van richting veranderd, waardoor Mous kansloos was: 0-1. Daarna maakte Druijf de 2-0 met een droog schot. In de slotfase kon FC Oss evenmin gevaar stichten, al kreeg Erik Quekel in de slotfase nog een schotkans. Lesly de Sa, Huseyin Dogan en Fisayo Adarabioyo waren de aanvallende van trainer Wels, maar ook zij konden de wedstrijd niet kantelen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen