Volledig scherm
Istvan Bakx schiet de bal op het Volendamse doel. © Martijn Buskermolen

FC Oss onderuit in Volendam: 3-1

FC Oss is de tweede seizoenshelft gestart met een nederlaag op FC Volendam. De ploeg van trainer Klaas Wels ging met 3-1 onderuit.

FC Oss moest het stellen zonder Ferry de Regt die afwezig was met een blessure. Zonder de steunpilaar in het hart van de defensie had FC het lastig in de eerste helft lastig. FC Volendam kwam er een aantal goed uit met knappe combinaties. Desondanks was de eerste kans van de wedstrijd voor Thijs van Pol, die in de punt van de aanval stond opgesteld. Zijn kopbal ging voorlangs.

Aan de linkerkant had Dennis Janssen het lastig met de snelle en behendige Rodney Antwi. De thuisploeg leek de score te openen, toen keeper Xavier Mous werd uitgespeeld. De doelman werd echter geholpen door Rick Stuij van den Herik, die de bal van de lijn haalde. Daarna werd FC Volendam gevaarlijk met kansen van Antwi en Vlak. FC Oss kreeg ook mogelijkheden via onder meer Dogan en Van der Venne.

FC Oss ging uiteindelijk rusten met een achterstand van 2-0. Het eerste doelpunt viel na een klein half uur. De rappe Antwi bediende Nick Doodeman, die kon binnenwerken: Niet snel daarna werd het 2-0 voor FC Volendam. De afvallende bal viel goed voor de voeten van Enzo Stroo: 2-0

De tweede helft begon FC Oss slordig, waardoor het niet tot grote kansen kwam. Na 55 minuten smoorde FC Volendam de hoop op een goede afloop voor FC Oss. Nick Runderkamp kreeg de bal net iets voorbij de middenlijn. Hij zag Xavier Mous iets voor zijn doel staan, waarna hij een poging waagde. De bal plofte op weergaloze wijze achter Mous, in het doel.

FC Oss bracht vervolgens verse aanvallende krachten in de vorm van Mats Grotenbreg en Fisayo Adarabioyo. De grootste kansen waren echter voor FC Volendam. Roney Antwi faalde bijvoorbeeld oog in oog met Ous. Vijf minuten voor tijd deed FC Oss via Dean van der Sluys. Een afvallende bal schoot hij in het dak van het doel: 3-1.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
155 stemmen