Volledig scherm
Thijs van Pol zit klem tussen twee Limburgse spelers. © Marcel Bonte

FC Oss pakt volle buit tegen MVV

FC Oss heeft de thuiswedstrijd tegen MVV vrijdagavond met 1-0 gewonnen. Voorafgaand aan het enige doelpunt van Richard van der Venne, leek Thijs van Pol hands te hebben gemaakt.

Het begin van de wedstrijd was voor de Limburgers. Al na vijf minuten moest Lion Kaak een uiterste inspanning leveren om een treffer te voorkomen: met een sliding op de lijn was hij belangrijk voor de ploeg. Kaak, pas net hersteld van een blessure, verving Huseyin Dogan, die ziek was. Kaak toonde zich geen verzwakking van de ploeg van trainer Klaas Wels. Kaak is een ballenafpakker, die niet misstaat op het middenveld van de Ossenaren.

Gestrekt

In het vervolg van de eerste helft gaven beide ploegen elkaar niet veel ruimte. Na 35 minuten kreeg Thijs van Pol een grote kans. De vrije trap was van Istvan Bakx en de kopbal van Van Pol uitstekend. MVV-keeper Michael Verrips moest volledig gestrekt om de bal te redden.

In de tweede helft nam FC Oss meer de controle over de wedstrijd. De ploeg moest eerst een schot van Marvin Ogunjimi overleven, maar daarna was het initiatief voor de Ossenaren. Kaak schoot van afstand (over) en ook Bakx kwam met een mislukte poging. Tien minuten voor tijd kwam de bal bij Thijs van Pol in het strafschopgebied. Hij leek de bal met zijn hand te beroeren, maar mocht verder van scheidsrechter Ruperti. Van Pol legde klaar voor Van der Venne, die fraai binnenschoot: 1-0.

In de laatste tien minuten kon FC Oss de voorsprong consolideren en zo de voorsprong over de streek trekken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement