Volledig scherm
FC Oss won het oefenduel met Excelsior met 2-0. © Ruud Verstraten/BD

FC Oss tankt vertrouwen tegen Excelsior

HERPEN - FC Oss heeft dinsdagavond het oefenduel met Excelsior met 2-0 gewonnen. De Osse eerstedivisionist bleef op het veld van Herpinia opvallend gemakkelijk overeind tegen de eredivisionist uit Rotterdam.

FC Oss-trainer Francois Gesthuizen stuurde een ander elftal in het veld dan in de oefenwedstrijd tegen Bnei Yehuda (1-2 nederlaag). Dat leverde een basisplaats op voor onder anderen keeper Ronald Koeman junior en aanvaller Thijs van Pol. Het optreden van die laatste bleef beperkt tot niet veel meer dan een halfuur, omdat de Astenaar verkeerd neerkwam en uitviel met een enkelblessure. Hij werd per brancard van het veld gedragen. Tom Boere was zijn vervanger.

Op dat moment leidde FC Oss al met 1-0, omdat Justin Mathieu de Ossenaren na acht minuten op voorsprong had gezet met een prima schot vanaf de rand van het strafschopgebied. In het vervolg van de eerste helft drong Excelsior af en toe aan, maar bleef FC Oss zonder al te grote problemen op de been. Dat was ook te danken aan Koeman, die een goede wedstrijd keepte.

Invallers
Ook in de tweede helft, waarin Gesthuizen er lustig op los wisselde, toonde Koeman zich een betrouwbaar doelman en bleef FC Oss prima overeind tegen de Rotterdamse eredivisionist. In de 82ste minuut kwamen de Ossenaren zelfs op 2-0, toen invaller Raies Roshanali raak kopte.