Volledig scherm
PREMIUM
© Jaap van der Doelen

Gebroeders Kuilder presenteren boek over hun club: 'Het Was Weer Top'

OSS - ,,Ik vind het een ondergewaardeerde club", vertelt Joost Kuilder over de voetbalclub die komend seizoen weer TOP Oss heet. ,,Als ik kijk wat we toch elk jaar weer flikken in onze regio, waar veel concurrentie is, dan ben ik daar als Ossenaar trots op." Over zijn ervaringen in het afgelopen seizoen schreef hij samen met zijn broer Roel het boek Het Was Weer Top: Een jaar in de catacomben van FC Oss.

Quote

Extra leuk om zoiets samen met je broertje te kunnen doen

Joost Kuilder

Het eerste exemplaar van het boek werd maandagavond overhandigd aan hun grootse fan: hun moeder. Zij is niet de enige die glundert over de samenwerking, want Joost is er zelf al even verrukt over: ,,Het is extra leuk om zoiets samen met je broertje te kunnen doen." De locatie kan bovendien niet toepasselijker zijn, want de broers presenteren hun boek bovenin de lounge van hetzelfde stadion waar zij al die wedstrijden gezien hebben.

En tijdens de speciale, derde editie van de Osse voetbaltalkshow 'Over De Vleugels' die in samenwerking met de Osse bibliotheek daarvoor opgezet werd, maken ook een aantal clubiconen hun opwachting. Oud-keeper Raymond Koopman bijvoorbeeld, wiens portret metershoog de wand in het trappenhuis hiernaartoe siert. ,,Daar schrok ik ook van", zegt hij met een lach, waarna hij vertelt dat hij nog altijd een 'goed opgeborgen plekje' in zijn hart heeft voor de club waar hij maar liefst tien jaar als publiekslieveling speelde.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen