Volledig scherm
FC Oss-keeper Xavier Mous laat de bal los maar weet alsnog te voorkomen dat de Graafschap kan profiteren. © Lars Smook

Grotenbreg schiet FC Oss naar een punt in Doetinchem

In de allerlaatste minuut heeft FC Oss vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Invaller Mats Grotenbreg was de gevierde man.

Voor rust vielen geen doelpunten. De Graafschap, hartstochtelijk toegejuicht door de supporters, had echter wel het beste van het spel. Tot veel levensgrote kansen kwam de thuisploeg echter niet. Na 25 minuten kwam het grootste gevaar van De Graafschap via Anthony van de Hurk. Met een knappe omhaal schoot hij op de paal. FC Oss had een aantal goede aanvallen, maar in de eindfase was het telkens niet doortastend genoeg. Dennis Janssen kwam nog het dichtst in de buurt: Hij kon strafschopgebied vrij kon uithalen, maar de vleugelverdediger was niet secuur genoeg: over.

Wankelen

In de tweede helft was er nagenoeg hetzelfde beeld. FC Oss had moeite om de defensie van zijn tegenstander te komen. Alle Ossenaren werkten zich een slag in de rondte, maar het spel was niet zuiver genoeg. Het lukte maar niet om De Graafschap aan het wankelen te krijgen. De 1-0 van De Graafschap was een zuur moment. Een schot van Daryl van Mieghem werd van richting veranderd, waardoor FC Oss-keeper Xavier Mous geen kans had.

FC Oss probeerde vervolgens uit alle macht om de gelijkmaker te scoren. Trainer Klaas Wels bracht aanvaller Fisayo Adarabioyo, maar het bleef voor FC Oss moeilijk voorin. In de 86ste minuut bracht FC Oss de lange Mats Grotenbreg in de ploeg. Hij had nog nooit een minuut gespeeld in de Osse ploeg, maar Wels zag hem als stormram. In de 90ste minuut stond hij op de goede plek, na een voorzet van Kamaci. Hij frommelde de bal binnen, tot zijn eigen blijdschap en waarschijnlijk ook verbazing.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement