Volledig scherm
Dennis Janssen (FC Oss, rechts) in duel met voormalig ploeggenoot Johnatan Opoku (VVV-Venlo). © Peter van Ninhuys/Pro Shots

Krachteloos FC Oss in de luren gelegd door VVV-Venlo

VENLO - FC Oss is vrijdagavond tegen de eerste competitienederlaag aangelopen. In een matig duel was VVV-Venlo met 2-0 te sterk. Opvallend genoeg hadden beide Limburgse goals een Oss karakter.

FC Oss, dat met dezelfde elf begon als vorige week tegen Helmond Sport (3-1 zege), en VVV verwenden het publiek in de eerste helft bepaald niet. Het tempo lag laag en het aantal doelkansen bleef tot een minimum beperkt. FC Oss kwam niet verder dan een paar dode spelmomenten; de Venlonaren deden het al niet veel beter, maar gingen toch rusten met een comfortabele 2-0 voorsprong op zak. Dat was het gevolg van twee momenten van onachtzaamheid in de Osse defensie, die door VVV werden afgestraft. In de 18de minuut verwerkte FC Oss-keeper Xavier Mous een schot van Johnatan Opoku (ex-FC Oss) niet goed, waarna Ralf Seuntjens in de rebound simpel binnen kon tikken. En in de 33ste minuut viel een lange bal achter de FC Oss-defensie, waarna Torino Hunte (voorheen OSS'20) geen fout maakte en de bal eenvoudig over de uitkomende Mous tilde.

Wissels

Ook na de pauze waren de hoogtepunten schaars. Een schot van Dennis Janssen in de korte hoek werd gekeerd door VVV-keeper Maarten de Fockert, terwijl VVV een paar keer gevaarlijk werd uit een corner. In de 64ste minuut probeerde FC Oss-trainer François Gesthuizen het tij te keren met een dubbele wissel (Justin Mathieu en Dominique Kivuvu kwamen voor Fatih Kamaci en Nassir El Aissati), maar dat sorteerde niet veel effect. Ook de derde en laatste wissel - aanvaller Jorzolino Falkenstein kwam voor verdediger Ayrton Statie - bracht FC Oss niet verder. Sterker nog, het was in de slotfase aan doelman Mous te danken dat VVV niet uitliep naar 3-0.