Volledig scherm
FC Oss-spits Tom Boere (rechts) weet MVV Maastricht-verdediger Steven Pereira in zijn rug. © Paul Roling/Pro Shots

Opleving is niet genoeg voor FC Oss tegen MVV Maastricht

MAASTRICHT - Een opleving na rust was voor FC Oss maandagavond niet genoeg om een positief resultaat te behalen tegen MVV Maastricht. De Ossenaren verloren met 3-0

FC Oss-trainer François Gesthuizen had zijn opstelling na de 2-0 nederlaag tegen VVV-Venlo niet gewijzigd. De Ossenaren hadden het in de eerste helft erg lastig met MVV, dat driftig de aanval zocht en het doel van Xavier Mous veelvuldig onder vuur nam. Dat gebeurde alleen niet met al te veel precisie; de meeste doelpogingen verdwenen naast of over het doel van Mous. In de 14de minuut was het wél raak, toen spits Thomas Verheydt dankbaar profiteerde van geklungel in de Osse defensie: 1-0. FC Oss had even daarvoor ook een aardige kans gekregen via Istvan Bakx, maar de rechtsbuiten volleerde over. In aanvallend opzicht moest FC Oss het voor rust vooral hebben van de ingevingen van Boban Lazic, maar de snelle aanvaller kreeg te weinig steun van zijn ploeggenoten om die om te zetten in doelpunten.

Gelijkmaker

Na rust, met Joep van den Ouweland in de ploeg voor Nassir El Aissati, kreeg FC Oss wel grip op de Limburgers. Het leverde ook direct enkele kansen op, waarvan de beste was voor Bakx. De aanvaller stond na een steekpass van Lazic oog in oog met MVV-keeper Bo Geens, maar wist die vervolgens niet te passeren. Terwijl Mous twee keer goed redde bij Limburgse counters, ging FC Oss daarna steeds nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Het geloof in een goede afloop nam zienderogen toe, maar werd in 5 minuten de nek omgedraaid door Jordy Croux. In de 70ste minuut stelde de aanvaller met een geweldige voorzet Dyon Gijzen in staat om de 2-0 te maken; 4 minuten later maakte hij zelf de 3-0.