Volledig scherm
© Marcel Bonte

Richard van der Venne naar Go Ahead Eagles

FC Oss raakt zijn publiekslieveling kwijt. Richard van der Venne ondertekende donderdag een twee-jarig contract bij Go Ahead Eagles met een optie voor een extra seizoen. Van der Venne verlaat FC Oss transfervrij.

Richard van der Venne was de lievelingsspeler van Osse supporters. Van alle FC Oss-spelers had Van der Venne dan ook het mooiste lied. ‘Que si, que no. Het is Richard van der Venne’, klonk het dit seizoen uit vele Osse kelen.

De Ossenaar kon niet stuk bij de club uit zijn geboortestad. Voor de supporters was hij één van hen: Voordat hij bij FC Oss ging voetballen zat hij zelf op de C-tribune van het Frans Heesen stadion.

Nu verlaat hij zijn geliefde club voor Go Ahead Eagles uit Deventer. Het is de beloning voor het beste seizoen uit zijn carrière, waarin hij 13 keer scoorde. ,,Het is fantastisch’’, zei Richard van der Venne nadat hij zijn handtekening had gezet. ,,Mijn telefoon is ontploft. Dat geeft wel aan hoe ze in Oss over mij denken.’’

De stap naar Go Ahead is opmerkelijk want de Ossenaar speelde zes jaar geleden nog bij DESO in de derde klasse. ,,Als je me vijf jaar geleden had gezegd dat ik bij Go Ahead Eagles zou gaan spelen, had ik je heel hard uitgelachen.’’

Drie jaar prof

Van der Venne speelde in de jeugd van FC Den Bosch en TOP Oss, waarna hij via de amateurs van Berghem Sport DESO en OSS’20 in 2015 de overstap naar de Jupiler League maakte. Op 18 september 2015 debuteerde hij met een 0-4 thuisnederlaag tegen FC Eindhoven in het betaalde voetbal.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrouw schopt jongetje (10) gekneusde ribben in Tilburgs speelparadijs: ‘We hopen dat ze opgespoord wordt’

    Vrouw schopt jongetje (10) gekneusde ribben in Tilburgs speelpara­dijs: ‘We hopen dat ze opgespoord wordt’

    TILBURG - Het liep vorige week woensdag compleet uit de hand in Speelparadijs Circus City in Tilburg. Een 10-jarige jongen werd door een onbekende vrouw meerdere keren op zijn borst getrapt, waardoor hij gekneusde ribben opliep en twee dagen van overgeven en slapeloze nachten had. Familie Gökkaya uit Tilburg doet een oproep op Facebook in de hoop getuigen van de mishandeling te vinden.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
59'
1-1
Fortuna SittardFOR
away logo
home logo FC TwenteTWE
EINDE
2-3
Willem IIWIL
away logo