Volledig scherm

Stadion van TOP Oss heet Heesen Yachts Stadion

OSS - Nee, Frans Heesen verwacht niet dat hij één jacht meer zal verkopen nu het stadion van TOP Oss wordt omgedoopt tot 'Heesen Yachts Stadion'. Toch ziet de directeur van de jachtenbouwer er heil in om daar - naast het shirtsponsorschap van TOP Oss - extra geld in te steken.

Onder meer omdat Heesen Yachts de komende jaren gaat uitbreiden en dus veel personeelsleden gaat werven. Samen met TOP-voorzitter Bert Zwanenburg maakte Heesen gistermiddag bekend dat het 'Osse Kuipje' in elk geval drie jaar de naam van de Osse jachtenbouwer zal dragen. Daar staat een onbekend geldbedrag tegenover.

Extra inkomsten kan TOP goed gebruiken, aangezien de tv-inkomsten met ruim twee ton zijn gedaald ten opzichte van vorig seizoen. Toch wordt het geld dat Heesen betaalt voor de naam van het stadion niet helemaal besteed om gaten af te dekken. Zelfs niet grotendeels om meer of betere spelers aan te trekken, hoewel trainer Hans de Koning dat wel graag zou willen. Maar Heesen (ook voorzitter van de Raad van Advies van TOP OSS) en Zwanenburg zijn overeengekomen dat er ook een aantal sociaal maatschappelijke projecten op touw moet worden gezet. Zwanenburg: "Ik vind dat ook belangrijker dan één of twee extra spelers halen. Want we moeten van TOP Oss een club maken waar iedereen in de regio Oss bij wil horen. Daar zijn sportieve prestaties alleen niet voldoende voor."

Zwanenburg is dan ook verguld met het feit dat een echt Oss' bedrijf nu shirtsponsor en naamgever van het stadion is. "Dat is beter voor de uitstraling en de continuïteit dan dat er een landelijke 'speler' langskomt die in één of twee jaar naamsbekendheid wil genereren en dan vertrekt. Nee, zelfs als zo'n bedrijf meer geld zou bieden dan Heesen, dan hadden we nog voor het bedrijf van Frans gekozen. Je kunt het ook zo zeggen: Heesen Yachts en TOP Oss waren verliefd en gaan nu verloven."

Het is een nobel streven van Zwanenburg om de prestaties op het veld niet coute que coute te laten prevaleren boven sociaal maatschappelijke projecten. "En als straks de eerste divisie van 20 naar 16 clubs wordt teruggebracht, gaan de tv-gelden per club weer omhoog." Dan moet TOP wel zorgen dat het niet bij de vier afvallers zit. Zwanenburg maakt zich geen zorgen. "De zes seizoenen dat ik hier nu zit, zijn we nooit bij de laatste twee geëindigd."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen