Volledig scherm
Fatih Kamaci (FC Oss) in duel met Jeroen Verkennis (links) en Jason Bourdouxhe van Helmond Sport. © Marcel Bonte/Pro Shots

Tom Boere schiet FC Oss voorbij Helmond Sport

OSS - Ondanks een wat weifelende start, heeft FC Oss vrijdagavond verdiend gewonnen van Helmond Sport: 3-1. Blikvanger aan Osse zijde was spits Tom Boere, die in de slotfase het verschil maakte met twee doelpunten.

FC Oss, dat met dezelfde elf begon als vorige week tegen FC Dordrecht (1-1), begon slordig aan het eerste thuisduel van het seizoen. Toch was na ruim een kwartier de eerste goede kans van de wedstrijd voor de Ossenaren: Boban Lazic snelde voorbij zijn tegenstander en schoof terug op Dennis Janssen, die op de vuisten van Helmond Sport-doelman Ferhat Kaya stuitte. In de rebound schoot Boere over. Volgens Boere en zijn medespelers gebeurde dat via een tegenstander, maar arbiter Richard Martens wilde er niets van weten. In de tegenstoot sloeg een wel heel pover Helmond Sport prompt toe: van afstand nam Jason Bourdouxhe de bal heerlijk op de slof (0-1).

De rake knal van Bourdouxhe was een van de weinige wapenfeiten van de Helmonders voor rust. FC Oss kwam gaandeweg de eerste helft beter in de wedstrijd, combineerde bij vlagen best aardig en kreeg ook verschillende mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de Ossenaren waren nog steeds te slordig om Helmond Sport echt bij de keel te grijpen.

Penalty

Alhoewel Helmond Sport na de pauze wat beter voor de dag kwam dan ervoor, kreeg FC Oss na rust wel loon naar werken. Nadat Boere kort daarvoor een dot van een kans had gemist, trof de jarige Nassir El Aissati (22) in de 63ste minuut wel doel met een schuiver van afstand. FC Oss ging daarna op zoek naar de 2-1. Die viel pas laat, in de 88ste minuut: na een overtreding op Istvan Bakx kreeg FC Oss een strafschop, die door Boere feilloos werd benut. Diezelfde Boere maakte er even later uit de rebound ook nog 3-1 van.