Volledig scherm
Huseyin Dogan (FC Oss) is het feestvarken na de 3-1. © Pro Shots

Van der Venne en FC Oss walsen over Almere City heen

Na een wervelende tweede helft heeft FC Oss vrijdagavond ruim gewonnen van Almere City. De ploeg van trainer Klaas Wels eindigde de wedstrijd met een stand van 5-1.

Wels moest vanwege blessures (onder meer Fatih Kamaci, Dennis Janssen) en de geschorste Niels Fleuren zijn basisformatie flink aanpassen. Daarom stond Ragnar Oratmangoen in de spits opgesteld en Huseyin Dogan was de rechtsback. Dogan is eigenlijk middenvelder, maar deed het als back verdienstelijk. Hij stoomde vaak mee op en gaf daarbij goede voorzetten.

FC Oss begon goed aan de wedstrijd tegen Almere. Na acht minuten was het al Istvan Bakx die scoorde. De aanval was fraai, de assist Richard van der Venne. Bakx kun dus scoren, maar een laag schot in de lange hoek. Gaandeweg de eerste helft werd Almere steeds gevaarlijker met kansen. Tot twee keer toe miste Arsenio Valpoort goede mogelijkheden. En ook de Osse keeper Xavier Mous kon zich onderscheiden met reddingen. Na 25 minuten werd het toch raak, via Valpoort. Hij omspeelde Mous en schoot de 1-1 binnen.

Zweefduik

De periode voor rust was het best van FC Oss. Met Oratmangoen, Bakx en Dogan was het fijn combineren. Eerst kon Koen van der Biezen bijna de 2-1 maken, maar hij kwam een paar centimeter te kort met zijn zweefduik. Vijf minuten voor tijd werd het toch 2-1: Richard van der Venne schoot een afgeslagen vrije trap binnen: 2-1. Slechts een paar minuten later werd het ook 3-1. Die aanval was fraai. Via een combinatie met drie Ossenaren kwam de bal bij Huseyin Dogan terecht. Hij kon vervolgens binnenschieten.

Na de rust leek Almere er weer een wedstrijd van te maken. Xavier Mous was echter te sterk in het één-op-één duel met Valpoort. Na dat moment van het Almere liet FC Oss heel goed voetbal zien. Oratmangoen en Van der Venne lieten zien uitstekend op elkaar te zijn ingespeeld. Tot twee keer toe was de combinatie Oratmangoen-Van der Venne succesvol. Laatstgenoemde maakte nog twee prachtige doelpunten: 5-1.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
90'+4'
2-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
0-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
0-4
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
2-1
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen